Kuva: Fotolia

Seiso suorassa! Ryhtisi voi vaikuttaa rakkauselämääsi

31.03.2016 22:45 - Emma Ylistalo

Avoimet ja suuret eleet voivat auttaa kiinnittämään mahdollisen kumppanin huomion.

Tuoreen tutkimuksen mukaan kyyristyminen voi selkärangan lisäksi olla huono asia myös rakkauselämällesi. Proceedings of the National Academy of Sciences -sivustolla julkaistua tutkimusta varten analysoitiin 144 pikadeittikokemusta. 

Tutkijat huomasivat, että avoimet eleet, kuten levitetyt kädet ja jalat viehättivät ihmisiä. Treffailijoilla, jotka tekivät suuria eleitä, oli liki tuplasti suurempi todennäköisyys herättää mahdollisen kumppanin kiinnostus verrattuna heihin, jotka kyyristyivät tai pitivät käsiään tai jalkojaan ristittynä.

Sama tapahtui kun tutkijat julkaisivat kuvia nettideittisivustoilla. He, joiden poseeraus oli sulkeutuneempi saivat vähemmän vastauksia kuin sellaiset, joiden kuvissa oli esimerkiksi kädet levällään. Molemmissa tapauksissa liike, joka laittaa sinut ottamaan enemmän tilaa on sanaton tapa esittää voimaa ja hallitsevuutta. Se taas on viehättävää vastakkaisen sukupuolen mielestä ja se päti sekä miehillä, että naisilla. 

Internetistä kumppania etsiessä tämä kannattaa pitää mielessä. Kun kyse on kuvan perusteella huomion herättämisestä, avoin olemus kuvissa viehättää. 

Lähde: Women's Health

Lue myös: Onnellisen parisuhteen avaimet - lue 4 kohtaa

Kilpailut

Uusimmat