Kuva: Fotolia

Olitko nuorena läheinen äitisi kanssa? Paljastaa jotain seksielämästäsi

30.11.2016 13:45 - Reija Saarinen

Se, minkä ikäisenä nainen menettää neitsyytensä, riippuu paljolti hänen äitisuhteestaan.

Tuoreen tutkimuksen mukaan äidin ja tyttären suhteella on vaikutusta myös siihen, missä iässä nainen aloittaa seksielämänsä. Näyttää nimittäin siltä, että jos suhde on läheinen, odottaa tytär suuremmalla todennäköisyydellä ensimmäistä kertaansa pidempään. Läheinen suhde isään sen sijaan ei näyttänyt vaikuttavan tyttären seksikäyttäytymiseen.

Tutkimuksessa kysyttiin noin 3000 tytöltä ja pojalta heidän seksielämästään sekä suhteestaan vanhempiinsa. Ensimmäinen kysely tehtiin heidän ollessaan 12-vuotiaita ja toinen neljä vuotta myöhemmin, eli osallistujien ollessa 16-vuotiaita.

Tulosten mukaan tytöt, jotka olivat läheisessä suhteessa äitinsä kanssa, olivat 44 prosenttia epätodennäköisemmin aloittaneet seksielämän näiden neljän vuoden aikana. Pojilla sen sijaan välit vanhempien kanssa eivät vaikuttaneet seksielämän aloitusaikaan.

Tutkijoiden mukaan syy saattaa olla siinä, että etenkin äideillä on tapana puhua seksistä enemmän tyttäriensä kanssa. Se saattaa lujittaa kaksikon suhdetta ja saa tyttären odottamaan pidempään.

Jos siis olet ollut nuorena läheinen äitisi kanssa, olet saattanut aloittaa seksielämän hieman muita myöhemmin.

Lue myös: Yleisin ikä neitsyyden menettämiselle selvitettiin - arvaatko suomalaisten keskiarvon?

Lue myös: Mikä on sinulle paras paikka seksin harrastamiseen? Horoskooppimerkki paljastaa

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat