Kuva: Fotolia

Onko seksielämäsi arkipäiväistynyt? 5 keinoa piristää petipuuhia

22.11.2016 22:15 - Elisa Jalasjoki

Sen sijaan, että esimerkiksi vaatteet lentäisivät heti nurkkaan, niitä kannattaa hyödyntää oikean tunnelman luomisessa.

Seksillä on parisuhteessa suuri merkitys. Se tuottaa mielihyvää, mutta lisää samalla muun muassa läheisyyttä ja yhteyttä pariskunnan välillä. 

Vuosia kestäneessä suhteessa seksin merkitys usein vähenee. Toisinaan on kuitenkin hyvä pysähtyä miettimään, millä keinoilla omia haluja voisi lisätä. Elite Daily -lehti kokosi yhteen viisi keinoa, joiden avulla voit helposti saada itsetuntosi ja rohkeutesi makuuhuoneen puolella kohoamaan. Katso keinot alta.

1. Varmista, että rakastat itseäsi

Seksuaaliterapeutti Joy Davidsonin mukaan naiset, jotka rakastavat rehdisti omaa kehoaan, harrastavat parasta seksiä. Hyvänolon tunnetta omassa kehossa voi lisätä muun muassa säännöllisen liikunnan ja terveellisen ruokavalion avulla. Davidson liputtaakin kliseisen sanonnan, "kukaan ei voi rakastaa sinua, ellet rakasta itse itseäsi", puolesta.

2. Puhukaa haluistanne

Kommunikointi on yksi tärkeimmistä asioista myös makuuhuoneen puolella. On tärkeää, että uskallat kertoa rehellisesti kumppanillesi mikä kiihottaa sinua, ja mikä ei. Puhukaa omista fantasioista ja peloistanne. Jos omia toiveitaan ei kerro ääneen, ne tuskin toteutuvat. 

3. Pue yllesi, älä riisuudu

Älä totu vain riisumaan vaatteitasi. Oikeanlainen asu voi tuoda helposti lisää mielenkiintoa petipuuhiin, sekä saada kumppanisi innostumaan. Helppoja keinoja on kokeilla muun muassa erilaisia alusvaatteita, korsetteja ja bodyja - valikoimat ovat suuret. Uudessa alusvaatesetissä omakin olo muuttu nopeasti. 

4. Tunteile

Esileikissä oleellista on myös tunteiden merkitys. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että pariskunta, jolla on tunteita toisiaan kohtaan, harrastaa parempaa seksiä. Nykypäivän hektisen elämäntyylin aikana on usein jopa helpompi löytää aikaa seksille, kuin perinteiselle jutellulle ja läheisyydelle. 

5. Kokeile viikoittain jotakin uutta

Vaikka sinua jännittäisi, käske itsesi kokeilla jotakin uutta. Kun on viettänyt aikaa pitkään saman kumppanin kanssa, on helppo muuttua laiskaksi ja "suorittaa" seksi tietyn rutiinin mukaan. Päätä kokeilevasi jotakin uutta viikoittain. Kyse on pienistä asioista. Vaihda esimerkiksi sänky sohvaan ja kokeile rohkeasti uusia myös asentoja. 

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Mies paljastaa: 9 asiaa, jotka naisen olisi hyvä tietää seksistä

Lue myös: Millaisia ovat naisten yleisimmät seksifantasiat? Kysely selvitti

Lue myös: "Naisen tulisi saada vähintään kolme orgasmia viikossa" - tekee naisesta mukavamman

Kilpailut

Uusimmat