Kuva: Fotolia

Pelottaako anaaliseksi? Tutustu 8 askeleen avulla

28.07.2016 21:15 - Senja Rapila

Joillekin pariskunnille anaaliseksi saattaa olla tabu, josta ei edes puhuta.

Jos anaaliseksin kokeileminen houkuttaisi, mutta se kuulostaa pelottavalta, voi siihen tutustumisen aloittaa pienestä harjoittelusta. Cosmopolitan listasi asioita, mitkä kuuluvat anaaliseksiin valmistautumiseen.

1. Sen ei pitäisi sattua

Tämän vuoksi ensimmäinen asia on hankkia vesipohjaista liukastusvoidetta. Anaaliseksin pitäisi periaatteessa tuntua siltä, kuin olisi kakkahätä. Rentouta lihaksesi, hengitä syvään, äläkä pelkää lotrata liukastusvoiteella: mitä enempi, sen parempi.

2. Aloittakaa pienestä

Jos olet aloittelija, on hyvä aloittaa pienestä anaali-esileikistä. 

- Valmistellaksesi pepun seksileikkeihin, aloittakaa sormilla, kielellä tai hyvin pienellä seksilelulla, joka on suunniteltu anaaliseksiin, seksologi Nancy Sutton Pierce kertoo.

Kun on aika kokeilla itse penetraatiota, on kumppanin tärkeä laittaa penis hitaasti ja hiljalleen sisälle anukseen.

3. Välttäkää aluksi nopeita liikkeitä

Jos anaalileikkeihin ei ole tottunut, on tärkeää aloittaa pienestä ja hitaasta liikkeestä. Vaikka anuksessa olisi pelkästään sormet, on tuntematonta aluetta syytä käsitellä varovaisesti ensimmäisellä kerralla. Myös anaali tarvitsee esileikkiä, eikä revittely tunnu välttämättä aluksi mukavalta.

4. Kommunikointi on kaiken avain

Ainoa keino miten anaaliseksi todella toimii, on kommunikointi. Kumppanille täytyy olla täysin rehellinen siitä, miltä tuntuu ja mikä ei tunnu hyvältä. Näin pysytte kartalla siitä, mitkä jutut kannattaa jättää pois käytöstä ja mitä voisi kokeilla vielä uudelleen.

5. Se ei ole likaista

Kaikista ennakkoluuloista huolimatta anaaliseksi ei välttämättä ole niin likaista kuin mitä sen luulisi olevan. Jos kuitenkin vahinkoja tapahtuu, on ne helppo siivota pois.

Jos tiedät kokeilevasi anaaliseksiä ja pelkäät sen likaisuutta, voit tyhjentää peräsuolen ennen leikkien aloittamista ja puhdistaa sen lämpimällä vedellä.

6. Lisäsimulointi toimii aina

Kun kokeilet ensimmäistä kertaa anaaliseksiä, sinun tulee muistaa myös muiden paikkojen simulointi. Esimerkiksi nännien tai klitoriksen hierominen voi toimia hyvin ja tehdä ensimmäisestä anaaliseksikerrasta huomattavasti mukavamman.

Vaikka jotkut naiset voivat saada orgasmin pelkästään anaaliseksin avulla, tarvitsevat toiset myös muuta simulointia sen yhteydessä.

7. Käytä eri sormea eri paikoissa

Pidä huoli siitä, että sama sormi ei käy peräsuolessa ja vaginassa. Tästä syystä anaaliseksikokeiluun on hyvä varautua esimerkiksi kosteuspyyhkeillä.

8. Anaaliseksiä ei tarvitse sietää

Jos olet kokeillut anaaliseksiä muutaman kerran ja et pidä sitä, ei sitä tarvitse sietää. Jos kumppanisi pitää siitä mutta sinä et, ei se ole sinun velvollisuutesi tehdä jotain, mistä et itse pidä.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Pauliella, 34, on kolme vaimoa: "Pidän huolen siitä, että kaikki saavat seksiä yhtä paljon"

Lue myös: Vanhan ajan seksineuvot naisille jättävät sanattomaksi: "Anna miehellesi aina, kun hän haluaa"

Kilpailut

Uusimmat