Kuva: Mikko Räsänen

Tuukka, 41: "Minut saisi eroamaan toinen rakkaus"

04.09.2016 10:10 - Reija Saarinen

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen. Nyt äänessä on Tuukka.

"Rakastan vaimoani Olgaa, meidän kolmea lasta, meidän sijaislasta sekä äitiä. Välitän myös meidän eläimistä todella paljon. Kuulostaa ehkä oudolta, kun sanoo, että rakastaa koiraa tai lammasta, mutta kyllä niitä rakastaa lähes samalla tavalla kuin ihmisiä. Eläimet usein kuolevat aikaisemmin kuin me. Ne ovat meidän kanssamme noin kymmenen vuoden ajan. Siinä ajassa niihin ehtii kiintyä todella paljon, ja se menettäminen tuntuu todella pahalta.

Mielestäni parisuhteessa tärkeintä on se, että on kaksi ihmistä, joiden välillä ei ole mitään hankauksia, esteitä tai salaisuuksia. Saa olla oma itsensä ja saa kaipaamansa hyväksynnän. Eli on olemassa joku, joka hyväksyy minut kaikkine virheineni ja haluaa silti rakastaa.

On hullu ajatus, mutta jollain tavalla rakkauden ottaa itsestään selvänä. Kun ollaan esimerkiksi naimisissa, niin rakkaus kuuluu siihen ja se on läsnä koko ajan. Rakkaus on sitä, että on olemassa joku ihminen, joka haluaa olla vain minun kanssasi, kaikesta huolimatta. On joku, joka oikeasti välittää minusta.

Olen pohtinut paljon sitä, mitä olisin valmis tekemään rakkauden vuoksi. Ja voin sanoa, että olisin valmis rakkauden puolesta vaikka tappamaankin. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että lähtisin ihmisiä murhaamaan sen takia, että rakastan. Mutta jos tilanne olisi sellainen, että omat rakkaani olisivat uhattuina, niin en epäröisi hetkeäkään toimia siinä tilanteessa. Olen valmis tekemään Olgan ja lasteni puolesta mitä tahansa, voin laittaa likoon kaiken.

Minut saisi eroamaan toinen rakkaus. Kukaan ei sitä toivo, mutta eihän sille mitään voi. Sitä pystyy kuitenkin välttelemään sillä, että ei etsi rakkautta. Kaikki ihmiset on ihania ja jokaista käytännössä katsoen pystyy rakastamaan. Kyse onkin siitä, että haluaako rakastua johonkin toiseen. Minä en halua."

Lue myös: Ville, 33: "Rakkauden tunnetta ei voi tuntea joka päivä"

Lue myös: Anna, 26: ”Rakkaus on vaivannäköä ja kompromisseja”

Lue kaikki Rakkaudesta-artikkelit täältä.

Kilpailut

Uusimmat