Kuva: Fotolia

Vaikuttaako kehonkuva seksielämääsi? Lue, kuinka ajatuksesi ovat osa parisuhdettanne

26.02.2016 12:15 - Tiina Svensk

Millaisella äänellä puhut itsellesi? Oman minäkuvan vaikutukset ovat laajat ja vaikuttavat itsesi lisäksi myös lähimmäisiisi.

On aivan normaalia olla silloin tällöin epävarma omasta kehostaan ja siitä, miltä näyttää. Jos epävarmuus, itseinho ja negatiiviset kommentit ovat kuitenkin osa jokaista päivääsi, vaikutus näkyy varmasti itsetunnossasi - ja siten myös kaikessa, mitä teet.

Pop Sugarin artikkelissa kerrotaan, miten negatiivinen kehonkuva vaikuttaa suuresti myös parisuhteeseen ja etenkin seksielämäämme:

Koet vähemmän

Koska ajattelet seksin aikana reisiäsi, vatsaasi tai mitä tahansa ruumiinosaasi pidätkään liian isona, et pysty rentoutumaan ja antautua hetkelle. Silloin nautit seksistä automaattisesti vähemmän, etkä voi vapautua ja antautua tilanteelle.

Valot kiinni

Näytät mielestäsi kamalalta juuri tänään, etkä halua, että kumppanisi näkee kaikkia kehosi virheitä ja outouksia. Vaihtoehtoisesti haluat pitää paidan päällä tai et halua kokeilla tiettyjä asentoja, koska pelkäät näyttäväsi oudolta. Samalla saatat menettää osan läheisyydestä, jonka voit saavuttaa luottamalla kumppaniisi ja siihen, että hän ei näe sinua, kuten sinä näet.

Valitat

Valitatko usein ääneen siitä, miten tunnet olosi lihavaksi tai et näytä hyvältä tietyissä vaatteissa? Kumppanisi on varmasti yrittänyt vakuuttaa sinut, ettei asia ole niin, mutta et usko häntä.

Kukaan ei jaksa taistella tietyistä asioista loputtomiin, ja voi olla, että negatiiviset kommenttisi turhauttavat kumppaniasi - varsinkin kun hän näkee, etteivät ne ole totta.

Haluat seksiä vähemmän

Koska et koe oloasi hyväksi omassa kehossasi, haluat myös seksiä vähemmän ja vähemmän. Vaikka jokaisella on toisinaan huonoja päiviä omissa nahoissaan, kannattaa oma negatiivinen kehonkuva tunnistaa - ja hyväksyä.

Hyväksyttyäsi oman käsityksesi saatat myös oivaltaa, etteivät omat ajatuksesi ole totta. Ne ovat vain ajatuksia, jotka ovat muodostuneet ajan kuluessa, ja niitä voi muovata uudelleen. Tärkeintä onkin muuttaa käsitystä itsestään, jotta voit elää ja nauttia täysillä kaikista mahdollisista tilanteista, mitä elämä tuo tullessaan eteesi.

Lue myös: 21 asiaa, jotka jokaisen naisen olisi pitänyt tietää seksistä jo nuorena - nyt saa nauraa

Lähde: Pop Sugar

Kilpailut

Uusimmat