Kuva: Fotolia

Älä harrasta seksiä, jos sinulla on hiivatulehdus - 3 varoittavaa syytä

25.10.2017 18:15 - Senja Rapila

Voit pahimmassa tapauksessa tartuttaa hiivatulehduksen kumppaniisi.

Hiivatulehdus on ikävä vaiva, josta varmasti jokainen nainen kärsii elämänsä aikana. Sen hoitamisen aikana ei kuitenkaan kannata harrastaa seksiä, kertovat asiantuntijat. Asialle on monta syytä.

Voit lukea Elite Daily -julkaisun listaamat syyt alapuolelta.

1. Voit tartuttaa sen kumppaniisi

Hiivatulehdus voi levitä yhdynnän aikana kumppanisi sukupuolielimiin, joten seksin harrastamista kannattaa välttää hiivatulehduksen aikana. Vai haluatko sinä olla syypää kumppanisi kutiavaan vaginaan tai penikseen?

Jos kuitenkin haluat harrastaa seksiä hiivatulehduksen kanssa, suositellaan käytettäväksi kondomia. MIkäli hoidat tulehdusta voiteiden avulla, seksin harrastaminen voi "valuttaa voiteen pois" muiden eritteiden mukana, gynekologi vinkkaa.

2. Se sattuu todennäköisesti vain enemmän

Hiivatulehdus voi aiheuttaa ärsytystä ja kutinaa emättimen alueella. Tämän vuoksi seksin harrastaminen voi ärsyttää tulehtuneita alueita vielä enemmän, eikä se ole niinkään mukava kokemus. Eli jos et halua harrastaa seksiä ja kumppanisi sitä toivoisi, sano suosiolla ei.

Kaiken lisäksi hiivatulehduksen hoito ei ole välttämättä kiihottavaa. Kun hoidat hiivatulehdusta laittamalla valkoista, paksua rasvaa emättimeesi, ei se välttämättä ole kumppanistasikaan seksikästä. Joten ehkä odottelette suosiolla hiivatulehduksen paranemista ja sen jälkeen vasta alatte hommiin.

3. Sukupuolitaudit tarttuvat herkemmin

Gynekologi varoittaa, että mikäli emättimessä on hiivatulehduksen tuottamia haavaumia, voi se lisätä sukupuolitautien tarttumisen riskiä. Haavaumat tulevat yleensä siitä, että raapii hiivatulehduksen aiheuttamaa kutinaa - ehkä liiankin voimakkaasti.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Ongelmia paratiisissa? Virvoita parisuhteen kuihtunut seksielämä seksuaaliterapeutin vinkeillä

Lue myös: Nainen, liiallinen seksi saattaa vahingoittaa kehoasi - katso miten

Lue myös: Naiset kertovat: Seksikkäin lause, jonka mies on minulle sanonut

Kilpailut

Uusimmat