Kuva: fotolia

Ongelmia paratiisissa? Virvoita parisuhteen kuihtunut seksielämä seksuaaliterapeutin vinkeillä

24.10.2017 23:15 - Senja Rapila

Asiantuntijan neuvoilla omaan seksielämään voi saada jälleen vauhtia. Yleinen syy vaikeuksiin on muun muassa työstressi.

Seksuaali- ja parisuhdeterapeutti Kate Moyle on antanut Elite Daily -sivustolle erilaisia vinkkejä, joiden avulla oman seksielämänsä voi saada jälleen kipinöimään.

Voit lukea vinkit alapuolelta.

1. Lataa kumppanisi kanssa seksisovellus

Ensimmäisenä Moyle suosittelee seksielämän kanssa kamppailevia pariskuntia lataamaan puhelimeensa Pillow App -nimisen sovelluksen. Hän kertoo, että sovellus auttaa pariskuntia kasvattamaan himoa yhdessä.

Pariskunnat kuuntelevat ja noudattavat sovelluksessa annettuja ohjeita, jotka muun muassa kehottavat parin suutelemaan, koskettamaan ja kasvattamaan intiimiyttään. Sovellus on hyvä varsinkin sellaisille pariskunnille, joilla on suurempia vaikeuksia vällyjen välissä esimerkiksi työstressin takia.

2. Pidennä esileikkiä

Aloittakaa siis hitaammin ja kevyemmin ennen kuin sytytätte soihdun palamaan kunnolla. Jos olet nainen, sinulle lämpeäminen vaatii muutenkin enemmän aikaa ja vaivaa. Joten kiusatkaa toisianne ja pidentäkää esileikkiä, käykää toimiin vasta silloin kun olette saaneet toisenne halusta sekaisin.

Lue myös: Tuntuuko esileikki tylsältä? 6 keinoa piristää sitä

3. Käytä mielikuvitustasi kosketuksen suhteen

Moyle suosittelee pariskuntia kokeilemaan Fifteen Kisses -nimistä leikkiä, missä pari keskittyy kokemaan erilaisia sensaatioita, nopeuksia ja paikkoja sudelmille. Se näyttää, kuinka erilaisia kokemuksia ja tuntemuksia voi tulla päivittäin tehdystä, simppelistä tavasta: suutelemisesta.

Sitten kun olette leikkineet leikkiä, kokeilleet suudella toista miltei joka paikkaan eri tavalla, tiedätte mikä toisesta tuntuu kaikista parhaimmalta. Voitte käyttää näitä vinkkejä jatkossa toisen kiihottamiseen esimerkiksi esileikin yhteydessä.

Pääset lukemaan lisää Fifteen Kisses -leikistä täältä.

4. Älä unohda syleilyä

Esileikki seksin seuraavalle kierrokselle voi alkaa välittömästi ensimmäisen kierroksen päätyttyä. Kun syleilette seksiaktin jälkeen, se antaa suunnattoman suurta tyydytystä seksin jälkihehkussa ja lisää positiivisia tunteita toisianne kohtaan. Tämä parantaa luottamusta toisiinne, joka puolestaan parantaa seksiä entisestään.

Syleillessä kannattaa myös puhua ja herkistellä, kehua toista, muistella romanttisia ja ihania hetkiä ja kokemuksia yhdessä, joka lähentää teitä entisestään. Tunne siitä, että on arvostettu, kunnioitettu ja ymmärretty, voi vaikuttaa positiivisesti emotionaaliseen tilaamme ja läheisyyteen kumppanin kanssa. Nämä seksinjälkeiset euforiset tuntemukset saavat meidät haluamaan seksiä jälleen uudelleen kumppanimme kanssa.

Olemme myös uutisoineet siitä, kuinka voi kertoa kumppanilleen siitä, ettei pidä tämän "vakioseksiliikkeistä" tai tavoista, mitä hän tekee aina sängyssä. Miehet ovat itse kertoneet artikkelissa, miten haluaisivat kuulla tuon palautteen. Pääset lukemaan siitä lisää täältä.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Kuinka kumppanille voi kertoa, ettei ole koskaan saanut orgasmia hänen kanssaan? Asiantuntija vinkkaa

Lue myös: Nainen, liiallinen seksi saattaa vahingoittaa kehoasi - katso miten

Lue myös: Onko seksielämäsi täydellistä? Merkit, joista tiedät olevasi onnekas

Kilpailut

Uusimmat