Kuntoile aamuisin - neljä keinoa, joilla motivoit itseäsi liikkumaan

15.11.2013 18:15 - Katariina Näreaho

Joillekin aamuliikunta on se ainoa oikea tapa aloittaa päivä, mutta moni valitsee lenkin ja kuntosalin sijaan lämpimän sängyn. Aamuliikunnalla on kuitenkin rutkasti hyötyjä, joten se kannattaa sisällyttää omiin rutiineihin.

Nouse ylös

Jos tapanasi on torkuttaa, ajasta kello soimaan jo hyvissä ajoin. Huijaa itsesi nousemaan ylös esimerkiksi seitsemältä asettamalla herätyskello soimaan jo 6.30. Jos ylösnouseminen ei ole sinulle ongelma, hyvä!

Valmistaudu

Laita treenivaatteesi valmiiksi jo edellisenä iltana. Näin nopeutat aamutoimiasi huomattavasti. Jos olet haastavampaa sorttia, mene nukkumaan urheiluliiveissä ja treenipaidassa. Aamulla vain laitat housut ja kengät jalkaan ja suuntaat salille tai lenkkipolulle.

Nesteytä

Juo reilusti vettä ennen urheilusuoritusta. Iso lasillinen kylmää vettä riittää mainiosti. Halutessasi voit pitää täyden vesilasin valmiina yöpöydälläsi. Muista nesteytys myös treenin aikana.

Pidä treeni lyhyenä

Älä pakota itseäsi suorittamaan tunnin kestävää hikijumppaa, jos sinun ei tee mieli rehkiä. Tärkeämpää on se, että liikut tehokkaasti, vaikka treenisi kestäisikin vain vartin. Niinä aamuina, joina tunnet olosi energisemmäksi, voit hyvin pidentää treeniäsi fiiliksen mukaan.

Palkitse

Kun aamun urheilut on suoritettu, palkitse itsesi herkullisella mutta terveellisellä aamiaisella. Pieni pala suklaatakaan ei ole pahitteeksi, etenkin jos se on tummaa.

Lähde: Yahoo! Shine

Kilpailut

Uusimmat