6 asiaa, joihin kiinnittää huomiota juoksukenkiä ostaessa

14.08.2015 20:15 - Tiina Svensk

Jokainen juoksuaskel luo jaloillesi paineen, joka on kolme kertaa oman painosi verran. Sen vuoksi jalkineisiin kannattaa panostaa.

1. Sen hetkinen kuntosi, ja tulevaisuuden tavoitteesi: Mieti, millaista matkaa juokset, ja kuinka pitkää matkaa varten treenaat. Eri pituiset lenkit vaativat erilaisen kengän, joten tiedosta, kuinka pitkiä matkoja aiot juosta.

2. Mahdolliset loukkaantumisesi, ja kuinka ne vaikuttavat treeniisi: Jos olet joskus loukannut itsesi, kannattaa miettiä, kuinka se vaikuttaa treeniisi. Mahdolliset loukkaantumiset saattavat vaatia enemmän tukea kengältä.

3. Millainen on askelluksesi ja juoksutahtisi: Jalat tekevät tehokkaasti töitä juostessasi, joten jos askeleesi on väärä, saatat helposti loukata itsesi. Oikeanlainen kenkä korjaa mahdollista virheellistä askellusta ja tukee oikeanlaista juoksuasentoa. 

4. Osta uudet kengät ajoissa: Älä hanki uusia kenkiä vasta sitten, kun nykyiset kenkäsi ovat täysin käyttökelvottomat. Osta uusi kenkäpari ajoissa, niin voit alkaa käyttää kenkiä hiljalleen. Näin saat sisäänajettua kenkäsi, ja jalat tottuvat uuteen kenkäpariin kivuttomasti. 

5. Osta oikeankokoinen kenkä: Tarvitset peukalonkärjen verran ylimääräistä tilaa juoksukenkiisi, sillä juostessa jalkasi turpoavat. Varmista siis, että ostat oikeankokoiset jalkineet.

6. Valitse juuri sinulle sopiva kenkä: Älä tuijota liikaa kenkien merkkiä, sillä ei ole olemassa yhtä parasta juoksukenkää. Jokaisen jalat ovat erilaiset, joten jokaiselle löytyy varmasti myös kengät, jotka tuntuvat hyvältä. 


Lue myös: Adidas valmisti kengät kekseliäästä materiaalista - kelpuuttaisitko omiin jalkoihisi?

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat