Kuva: Fotolia

Luonnonmukaista, mutta tehokasta - kauneustuotteet, jotka löytyvät keittiöstäsi

04.11.2015 21:15 - Reetta Haverinen

Hunaja makeuttaa erinomaisesti teetä, mutta tiesitkö, että se on myös oiva kosmetiikkatuote?

Luonnonmukaiseen kauneudenhoitoon ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittynyt The Beauty Bean –verkkosivun perustaja Alexis Wolfer tietää, että kaunistautumiseen ei aina tarvita kalliita kosmetiikkatuotteita. Joskus keinot hipiän ehostukseen löytyvät nimittäin lähempää kuin moni arvaa, esimerkiksi keittiönkaapista. 

Wolfer paljasti Marie Clairelle listan ruokakaupasta löytyvistä tuotteista, joita monet naiset eivät ole ehkä aiemmin hoksanneet hyödyntää kauneudenhoidossa. 

1. Appelsiini

Jos hampaasi uhkaavat kellastua helposti, hankaa hampaitasi kevyesti appelsiininkuoriviipaleilla. Sitruunahapot tekevät hymystäsi valkoisemman, sillä ne hajottavat plakkia ja likaa. Samalla appelsiinin kuori putsaa epäpuhtaudet hampaanpinnalta.

Purskuttele suusi appelsiinikäsittelyn jälkeen vedellä, mutta älä harjaa hampaitasi ainakaan tuntiin, sillä sitruunahapot heikentävät hammaskiillettä hetkellisesti. Siten hampaat voivat vahingoittua helpommin.

2. Omenaviinietikka

Omenaviinietikka on oikea luonnon oma tehotuote – varsinkin, jos ihosi kukkii helposti. Kun kostutat vanulapun omenaviinietikalla ja pyyhit sillä kevyesti kasvojesi ihoa, saat tapettua hipiälläsi lymyilevät bakteerit tehokkaasti, mutta luonnonmukaisesti. Omenaviinietikka myös supistaa tehokkaasti ihohuokosia.

3. Punajuuri

Punajuuria joskus raastaneet tai kuorineet tietävät, että kyseinen juures värjää sormet varsin tehokkaasti. Onneksi punajuuren värjäävää ominaisuutta voi käyttää myös hyödyksi: leikkaamalla tuoreesta, raa’asta punajuuresta ohuen viipaleen ja juoksuttamalla sitä huulillasi, saat värjättyä huulesi erittäin luonnonmukaisella tavalla. Kun lisäät vanulappuun tipan kookosöljyä ja hierot punajuurta hieman vanulappuun, saat levitettyä väriä huulillesi vieläkin helpommin ja tasaisemmin.

4. Ruokasooda

Jos hiuksesi kaipaavat tehopesua, lisää hiusshamppoosi joukkoon teelusikallinen ruokasoodaa. Tämän jälkeen tukkasi on taatusti puhdas! Älä kuitenkaan pese hiuksiasi soodashamppoolla kuin enintään kerran viikossa!

5. Kaurahiutaleet

Jos ihosi on herkkä, voit kuoria sen luonnonmukaisesti ja hellästi kaurahiutaleiden avulla. Pyöräytä pieni annos kaurahiutaleita tehosekoittimessa, jotta hiutaleet muuttuvat jauhoksi. Lisää sitten kaurajauhoa normaalin ihonpuhdistustuotteesi joukkoon, jota arkisin käytät. Hiero tuotetta kevyesti kasvoillesi pienin, pyörivin liikkein. Vältä kuitenkin silmänympärysihoa. Pese tuote kasvoiltasi tämän jälkeen normaaliin tapaan vettä apuna käyttäen.

6. Kookosöljy

Jos meikinpuhdistustuotteesi on päässyt loppumaan, voit putsata kasvosi kätevästi kookosöljyn avulla. Kookosöljy putsaa itsepäisimmätkin ripsi- ja luomivärien jäänteet silmistäsi. Samalla kun öljy puhdistaa, se myös kosteuttaa ihoa. Lisää öljyä sormillasi luomillesi ja hiero silmiäsi erittäin varovaisin liikkein, jotta meikki irtoaisi. Tämän jälkeen pyyhi silmäsi vanulapuilla puhtaiksi.

7. Hunaja

Jos huulesi kaipaavat kosteutusta ja hoitoa, lisää pieneen hunajatippaan hitunen sokeria ja hiero seoksella kevyesti huuliasi. Hunaja-sokeriseos kuorii huulesi hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Pese huulesi tämän jälkeen vedellä. Pehmeiden huulten lisäksi suukkosi maistuvat kuorinnan jälkeen erityisen hyvälle!


Tiesitkö, että myös avokado, oliiviöljy ja kaneli ovat erinomaisia kauneudenhoitotuotteita? Lue lisää aiemmasta artikkelistamme: Parasta ja ilmaista ihonhoitoa löytyy omasta keittiöstä! 6 helppoa tee-se-itse-ohjetta - kokeile!

Lähde: Marie Claire


Kilpailut

Uusimmat