Kuva: Fotolia

Miksi seksi sattuu? 4 mahdollista syytä

24.01.2016 20:15 - Emma Ylistalo

Kun löydät kivulle syyn, on helpompi etsiä tilanteeseen ratkaisu

Tutkimusten mukaan jopa 30 prosenttia naisista on tuntenut kipua joskus seksin aikana. Seksiterapeutti Kristie Overstreetin mukaan on muutamaa erityyppistä kipua, joita seksi voi aiheuttaa ja kipu riippuu usein sen aiheuttajasta. Lue alta neljä mahdollista syytä kipuun.

1. Et ole kostunut tarpeeksi

Jotkut lääkkeet voivat myös vaikuttaa tähän, mutta suurin syy on liian vähäinen esileikki, jonka takia nainen ei ole tarpeeksi kiihottunut.

Ratkaisu: Ottakaa liukuvoide avuksi ja keskittykää kunnolla esileikkiin. Varmistakaa, että olet tarpeeksi kiihottunut ennen kuin siirrytte yhdyntään.

2. Peniksen koko

Jos kumppanisi on mies, voi hänen peniksensä koko olla osasyy ongelmaan. Riittävä kiihottuminen ja liukasteen määrä ovat tärkeitä kaikilla, mutta erityisen tärkeää se on silloin, jos kumppanillasi on iso penis.

Ratkaisu: Puhu kumppanillesi asiasta ja pyydä häntä olemaan hellävaraisempi. Edetkää rauhassa ja varmistakaa, että liukastetta on tarpeeksi.

3. Et nauti seksistä tarpeeksi

Overstreetin mukaan syynä voi olla se, että ei nauti seksistä tarpeeksi kyseisellä hetkellä. Naisten kohdalla emotionaalinen yhteys kumppanin kanssa auttaa nauttimaan seksistä enemmän. Jos seksi tuntuu pakolliselta rutiinilta, siitä ei välttämättä osaa nauttia ja tällöin se saattaa aiheuttaa myös kipua.

Ratkaisu: Mieti onko kyse siitä, että seksikumppanisi ei miellytä sinua enää vai onko seksissä jotain, mikä häiritsee sinua. Jos esimerkiksi ajankohtanne seksin harrastamiseen on huono tai kumppanisi tekee jotain, mistä et pidä, ota asia puheeksi. Ole rehellinen, mutta myös hellävarainen, sillä kun kyse on seksistä, kumppanisi saattaa tuntea itsensä haavoittuvaiseksi.

4. Kyse voi olla terveydentilastasi

Gynekologi Raquel Dardikin mukaan nuorilla naisilla terveydentilaan liittyvä syy voi olla esimerkiksi trauma, lantionpohjan toimintahäiriöt tai sisäsynnytintulehdus.

Ratkaisu: Tällaisissa tapauksissa tulee kääntyä lääkärin puoleen. Kerro minkälaisia kipuja sinulla on ja kuinka usein, jotta saatte kipujen syyn selvitettyä.


Lue myös: Allergiaa tai masennusta - voiko seksi tehdä sinut kipeäksi?

Lähde: Self

Kilpailut

Uusimmat