Kuva: Fotolia

Millainen pyöräilijä olet? Valitse alle tyyliisi sopiva menopeli

11.04.2016 14:00 - Anniina Ojutkangas

Oletko tunnollinen työmatkakiitäjä vai rento fiilistelijä? Polkupyöriä on tarjolla joka lähtöön.

Pyöräily saa mielen kirkkaaksi, kohottaa kuntoa ja on kaiken lisäksi hauskaa. Mukavimmin matka taittuu, kun alla on tyyliin ja tarkoitukseen sopiva menopeli.

Katso, millainen polkupyörä sopii elämäntyyliisi parhaiten.

Rento fiilistelijä

Cruiserit ja pelkistetyt kaupunkipyörät viestivät jo muotoilullaan rennosta elämänasenteesta.

Cruiser hurmaa rennon fiilistelijän ulkonäön lisäksi mukavalla satulalla ja leveällä ohjaustangolla. Sillä on rentoa, nimensä mukaan kruisailla, pystysuoran ajoasennon ansiosta.

(kuva: Biltema)

Cruiser 26", 149€, Biltema

Kaksivaihteisen kaupunkipyörän valitsee alleen kaupungin sykkeestä nauttivat tyyliniekat. Tosipolkijat tykästyvät simppeleihin fikseihin, jolla saa pyörittää vaihteettomasti, ja joita on helppo huoltaa.

(kuva: Biltema)

Urban Bike 28" 2-vaihteinen, 329€, Biltema


Sporttinen työmatkakiitäjä

Sporttiset työmatkapolkijat ottavat työmatkat kuntoilun kannalta. Mukavan ajovarustuksen lisäksi tärkeää on hyvin rullaava menopeli, joka selviytyy kunnialla niin hiekkateillä kuin asfaltillakin. Hybridit ja retkimäiset kaupunkipyörät ovat hyvä valinta, jos haluat käyttää hyödyksi töihin ja kotiin siirtymiset kiireisen arjen keskellä. Tosikiitäjä valitsee alleen cyclocrossin, joka on sekoitus maantiepyörää ja maastopyörää.

(kuva: Biltema)

Hybridi 28" 9-vaihteinen, 279€, Biltema


Trendikäs kaupunkilainen

Vauhdikkaan määrätietoiset kaupunkilaiset eivät tuhlaa aikaansa kävelyyn. Kokoontaitettava taittopyörä on kätevä menopeli, jonka voi taittaa kätevästi kasaan kun matkantekoa jatkaa joukkoliikennevälineellä. Jos haluaa selvitä paikasta toiseen siirtymisistä omin neuvoin, toimii kaupungissa hyvin “jopo-tyyppinen” simppeli pikkupyörä, jonka voi helposti kantaa tarvittaessa ylös asuntoon tai alas kellariin.

(kuva: Biltema)

City Folding 20"3-vaihteinen, 269€, Biltema


Aktiivinen bisnesnainen

Palaveri sujuu paremmin, kun sitä edeltää happihyppy satulassa. Kun varaa hikoiluun tai vaatteidenvaihtoon ei ole, kannattaa alle valita sähköpyörä. Sähköavusteiselle pyörälläkin joutuu polkemaan, mutta suuremmalta hikoilulta säästyy ja matkaa taittuu joutuisasti. Kokoukseen voi pöllähtää siistinä ja happihyppelystä skarppina.

(kuva: Biltema)

Sähköpyörä 28" 3-vaihteinen, 799€, Biltema


Vauhdikas elämystenmetsästäjä

Kovempaa menoa kaipaavan kannattaa ottaa suunta kohti kiviä ja kantoja. Metsässä vauhdin hurmaa voi kokea jousitetuilla maastopyörillä, jotka selviävät poluilla juurista, kivistä ja isommistakin esteistä - kunhan vain malttaa treenata tekniikkaa. Maastopyörä on monikäyttöinen menopeli, sillä se soveltuu myös kaupunkiajoon. Työmatkapyöräilijät vaihtavat usein maastopyörään kun lumi sataa maahan.

(kuva: Biltema)

X-Country 26" 21-vaihteinen, 289€, Biltema

Lue myös:

Haluaisitko ajaa aina myötätuulessa? Sähköpyörät ovat täällä

Huolla pyöräsi itse - lue asiantuntijan vinkit helppoon keväthuoltoon

Kilpailut

Uusimmat