Kuva: Fotolia

Pituutesi ja painosi paljastavat, voitko laihtua kävelemällä

21.03.2016 18:15 - Senni Loikala

Kävely polttaa luultua enemmän kaloreita, mutta tutkimuksen mukaan teho riippuu myös pituudestasi ja painostasi.

Kävely kovalla ja tasaisella alustalla polttaa tehokkaammin kaloreita kuin aiemmin ollaan uskottu, väittävät yhdysvaltalaisen Southern Methodist -yliopiston tutkijat. Heidän mukaansa kävelylenkit karistavat kaloreita kuitenkin sen perusteella, kuinka pitkä ja painava olet.

ScienceDaily-tiedesivusto uutisoi tutkimuksesta ja sen mukaan kävely on kaikista tehokkainta lyhyille ja hoikille ihmisille. Heidän täytyy ottaa enemmän askeleita kulkeakseen saman matkan, kuin pidemmät ja painavammat lenkkitoverinsa. Näin ollen kaloreitakin palaa enemmän.

Miten tutkimus tehtiin?

Tutkijoiden tarkoituksena oli selvittää, miten ihmisen koko vaikuttaa kaloreiden palamiseen kävellessä. He analysoivat osallistujien askelmääriä, energiankulutusta ja aineenvaihduntaa, ja tulivat siihen tulokseen, että lyhyet ja hoikat saavat kävelystä eniten tehoja irti.

Tutkimuksen ei silti saa antaa tukahduttaa lenkkeilyintoa, vaikka itse ei sattuisi olemaan lyhyt ja hoikka. Jos tavoitteenasi on timmimpi kroppa, kannattaa sinun katsoa takuutehokkaat treeniliikkeet täältä.

Lähde: ScienceDaily

Lue myös: Yritätkö pudottaa painoa? Kolme ruoka-ainetta, jotka pitävät nälän poissa pidempään

Lue myös: Haluatko tehostaa juoksuasi? Helpoilla vinkeillä poltat enemmän kaloreita

Lue myös: Punnitsetko itsesi tarpeeksi usein? Tutkimus selvitti, miten hyödyt siitä eniten

Kilpailut

Uusimmat