Mitä ihmettä? Korvavaikkusi sisältää yllättävän paljon tietoa sinusta

14.02.2014 20:15 - Senni Loikala

Keltaiset pumpulipuikot ovat ällöttäviä, mutta ne sisältävät runsaasti tietoa muun muassa ihmisen terveydentilasta. Ainakin, jos tuoretta tutkimusta on uskominen.

Kenelläkään tuskin tulee mieleen lähteä analysoimaan korvassa käyneitä keltaisia pumpulipuikkoja. Amerikkalaiset tutkijat kuitenkin osoittavat, että pelkän korvavaikun perusteella on mahdollista saada tietoa ihmisestä.

Tutkimukseen osallistui 16 tervettä miestä, joista puolet olivat valkoihoisia ja puolet olivat kotoisin Etelä-Aasiasta. Tutkijat kuumensivat miehiltä otettuja korvavaikkunäytteitä tarkoituksenaan selvittää, mitä näytteet kertoivat miehistä.

- Pystyimme saamaan tietoa henkilön etnisestä taustasta yksinkertaisesti vain katsomalla hänen korviinsa, kertoo tutkija Katharine Prokop-Prigge.   

Korvavaikkujen hajut olivat kaikilla samanlaisia, mutta vaikun määrä poikkesi toisistaan merkittävästi. Tutkijat myös uskovat, että korvavaikun perusteella voidaan saada tarkempaa tietoa ihmisen henkilöllisyydestä ja tavoista. Sen avulla saatetaan voida kertoa, mitä ihminen on syönyt ja missä hän on käynyt.

Aiemmin tutkijat pystyivät kertomaan muun muassa henkilön sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen ja terveydentilan pelkän kainohien perusteella. Tutkijat uskovat, että korvavaikusta voidaan vielä selvittää samantyyppisiä asioita. 

Uutisoimme aiemmin siitä, onko korvatulppien jatkuva käyttö vaarallista. Pääset lukemaan lisää aiheesta täältä

Lähde: Fox News

Kilpailut

Uusimmat