Onnistu urakassasi: 30 vinkkiä, joilla karistat kesäkilot lopullisesti

12.08.2014 12:00 - Katariina Näreaho

Terassilla ja jäätelökioskilla nautittuja kiloja on helpompi karistaa, kun tietää, miten se onnistuu parhaiten.

Kesän jälkeen moni tekee päätöksen elämänmuutoksesta. Tässä 30 hyvää vinkkiä, joita noudattamalla saat varmoja tuloksia.

1. Jotta saat pudotettua painoasi puoli kiloa viikossa, sinun tulee joko vähentää kalorien saantia tai kuluttaa kaloreita viikossa keskimäärin 3 500 kcal. Tämä tekee noin 500 kcal päivässä. Tehokkain tapa on näiden kahden yhdistelmä: syö päivässä 250 kaloria vähemmän ja kuluta toiset 250 kaloria liikunnan avulla.

2. Pidä itsesi liikkeessä pitkin päivää. Pyri pitämään ainakin 10 minuutin taukoja joiden aikana liikut. Tämä nostaa energiatasojasi ja pitää aineenvaihduntasi liikkeellä paremmin.

3. Älä skippaa iltatreenejä. Motivoi itsesi liikkeelle, sillä treenien väliin jättäminen ei ole vaihtoehto, jos haluat pitää itsesi kunnossa. Pidä myös mielessä urheilun jälkeinen hyvän olon tunne ja endorfiiniryöppy, joka piristää mieltäsi rankimmankin työpäivän jälkeen.

4. Jos haluat tuloksia nopeasti, rankat aerobiset harjoitukset ovat oikea tie. Nostata sykettäsi ja anna hien tulla pintaan. Anna treeneissä kaikkesi! Erityisesti intensiiviset intervalliharjoitukset kannattaa sisällyttää viikottaiseen treeniohjelmaan.

5. Jos olet lähdössä matkalle, ota lenkkitossusi mukaan. Älä unohda treenejä reissussakaan. Näin sinun on helpompi palata takaisin arkeen matkan jälkeen, etkä tunne huonoa omaatuntoa.

6. Lopeta vaa'an tuijotus. Pidä mielessä, että lihas painaa enemmän kuin rasva. Luota sen sijaan mittanauhaan.

7. Juo vettä! Vettä tulisi juoda päivässä kolme litraa. Kanna siis vesipulloa mukanasi.

8. Syö etenkin vihreitä kasviksia. Pidä huoli, että ruokaympyräsi koostuu pääosin kasviksista ja hedelmistä.

9. Pidä ainenvaihduntasi vauhdissa aamuisilla kävelylenkeillä, veden juonnilla sekä syömällä viidesti päivässä.

10. Nauti ruoasta! Vaikka syöt terveellisesti, ei ruoan tarvitse olla tylsää ja mautonta. Käytä rohkeasti yrttejä ja mausteita. Nautiskele jokaisesta suupalasta, älä hotki. Muista myös herkutella kohtuudella. Voit solmia itsesi kanssa esimerkiksi sopimuksen: jos olet suorittanut viikon syömiset ja treenit kunnialla läpi, saat palkita itsesi viikon päätteeksi pienellä herkulla, kuten tummalla suklaalla.

11. Älä liiku syödäksesi. Pidä mielessä, että liikunta ei oikeuta sinua syömään enemmän. Tämä tekniikka vain nostaa painoasi, sillä saat koko ajan enemmän kaloreita.

12. Lopeta roskaruoan ja epäterveellisten herkkujen syöminen. Jos kaappisi kätköistä löytyy kiellettyjä ruokia, heitä ne menemään. Näin et heikolla hetkelläsi sorru herkutteluun.

13. Syö mustikoita, paljon. Mustikat ovat oikeaa superruokaa ja sisältävät runsaasti antioksidantteja. Lisäksi mustikoiden on havaittu olevan avainasemassa painonhallinnassa: ihmiset jotka syövät runsaasti mustikoita, eivät kerää rasvaa yhtä paljon.

14. Syö hedelmiä, joissa on "kivi" sisällä. Persikat, luumut, kirsikat, nektariinit ja muut hedelmät, joiden sisällä on suuri siemen, sisältävät luonnostaan aineita, jotka voivat auttaa laihdutuksessa. Ne myös ehkäisevät diabetesta ja suojaavat tulehduksilta. Syö nämä hedelmät raakana, sillä kypsennettäessä hyvät ominaisuudet tuhoutuvat.

15. Syö luomua, vältä prosessoitua ruokaa. Puhdasta ruokaa voi syödä enemmän kuin teollisesti tuotettua.

16. Haasta itsesi treeneissä. Jos et halua kokeilla uusia lajeja, tee pieniä muutoksia treeneihisi esimerkiksi suurempien painojen avulla. Voit myös lisätä treenisi pituutta viidellä minuutilla. Näin saat lisää tuloksia.

17. Aamiaisella sinun tulisi nauttia vähintään kahdeksan grammaa kuituja. Syö siis kaurapuuroa tai terveellistä kuitupitoista ruisleipää. Älä myöskään unohda hyviä rasvoja ja proteiinia.

18. Muista myös hyötyliikunta: nouse portaat, kävele tai pyöräile töihin, kanna kauppakassit ja tee hauiskääntöjä...

19. Älä mene kuntosalille näpyttämään puhelintasi, katsomaan televisiota tai lukemaan lehtiä. Keskity olennaiseen ja treenaa kunnolla. Lehtiä ehdit lukea treenisi jälkeenkin.

20. Syö siniseltä lautaselta: psykologisten tutkimusten mukaan sininen väri voi vähentää ruokahalua, jolloin syöt vähemmän.

21. Älä unohda lihaksiasi. Tehokas lihaskuntotreeni kuntosalilla muutaman kerran viikossa pitää kroppasi paremmassa kunnossa, sopusuhtaisena ja aineenvaihduntasi liikkeellä. Muista: lihas polttaa kaloreita huomattavasti paremmin kuin rasva (tutkimusten mukaan lihas polttaa päivässä 15-50 kaloria, rasva vain kaksi kaloria).

22. Lepopäivät ovat äärimmäisen tärkeitä, joten muista levätä ja nukkua kunnolla. Pidä myös hauskaa, sillä elämä ei voi olla pelkästään treenaamista ja salaatin syömistä.

23. Pidä ruokapäiväkirjaa. Tällä tavalla näet konkreettisesti, mitä olet päiväsi aikana syönyt ja kuinka paljon olet liikkunut. Tämä pitää myös motivaation yllä. Lisää ruoakpäiväkirjan hyödyistä voit lukea täältä.

24. Harjoittele pitämään annoskoot sopivan pieninä. Opettele syömään niin, että vatsasi ei tule kokonaan täyteen. Näin vatsalaukkusi kutistuu hiljalleen ja täytyt nopeammin.

25. Juo vihreää teetä, se nopeuttaa aineenvaihduntaasi. Vihreä tee myös sisältää runsaasti antioksidantteja.

26. Hae vertaistukea ystävistä tai liity laihdutusryhmään. Kun olet horjumassa, saat tukea muista painonpudottajista.

27. Älä nauti alkoholia lainkaan. Jos haluat laihtua, on alkoholi asetettava kieltolistalle. Elimistö ei voi polttaa kerralla kuin yhtä asiaa, joko rasvaa tai alkoholia. Jos käyt aamulla kuntosalilla ja juot illalla alkoholia, et hyödy treenistäsi millään tavalla. Lue lisää alkoholin ja laihduttamisen yhdistämisestä täältä.

28. Motivoidu asettamalla itsellesi välitavoitteita. Näin pystyt seuraamaan edistymistäsi ja tunnet voitonriemua usein. Käteviä vinkkejä välitavoitteiden asettamiseen voit lukea täältä.

29. Harrasta seksiä. Seksin harrastaminen on hauskaa liikuntaa ja pitää kroppasi ja parisuhteesi kunnossa .

30. Kun olet saanut karistettua kilosi, älä palaa vanhaan ruotuun. Jatka terveellistä uutta elämääsi, sillä vain tällä tavalla saat pidettyä itsesi hyvässä kunnossa.

Lähde: Fitsugar

Kilpailut

Uusimmat