Miten sinä nautit nesteitä? 7 juomatapaa, jotka nostavat salakavalasti painoa

26.08.2014 12:00 - Susanna Karttunen

Painonhallinnassa on tärkeää muistaa kiinnittää huomio ravinnon lisäksi myös juomiin.

Juomissa piilee usein paljon kaloreita, joita nautimme huomaamattamme. Painoa tarkkaillessa huomio kiinnitetään usein ensisijaisesti syömiseen, jolloin nesteissä olevat kalorit kertyvät salakavalasti.

Terveysmehut

Hedelmistä koostuviin terveysmehuihin ja -smoothieihin on lisätty usein erilaisia aineita tuomaan vaikutelma juoman terveellisyydestä. Hedelmät kuitenkin sisältävät vitamiinien lisäksi todella paljon sokeria, minkä vuoksi yksi juoma voi sisältää satoja kaloreita. Mehujen nauttimisen sijasta kannattaakin syödä vihanneksia ja vain kohtuudella hedelmiä.

Liian vähän vettä

Monet eivät juo tarpeeksi vettä, koska luulevat janontunteen olevan näläntunnetta. Tämän vuoksi he syövät turhaan. Keho voi tottua nestehukkaan, jolloin ihminen tuntee olonsa hyväksi, vaikka suorituskyky kärsii. Tällöin myöskään liikunnalla ei saa yhtä paljon terveysvaikutuksia.

Alkoholi

Alkoholi on tunnetusti juoma, josta painoaan tarkkailevan kannattaa pysyä loitolla. Alkoholijuomat sisältävät runsaasti kaloreita. Kohtuudella nautittuna esimerkiksi viini, samppanja ja kivennäisveteen sekoitettu viina ovat hieman kevyempiä vaihtoehtoja.

Kevytlimut

Keinotekoisesti makeutetut limut eivät ole sokerisia parempi vaihtoehto. Makeutusaineet tuottavat elimistössä insuliinia, joka on rasvaa varastoiva hormoni. Tämän vuoksi kalorittomatkin limut voivat lihottaa. Makeutusaineet myös vahingoittavat makuaistia niin, että ihminen tarvitsee suuremman määrän sokeria maistaakseen makean.

Kahvi

Kahviin lisättävät maidot, kermat ja makeuttavat aineet nostattavat nopeasti painoa, etenkin jos kahvia juo päivittäin useampia kupillisia. Sokerin laittaminen kahviin kannattaa unohtaa ja rasvainen maito vaihtaa kevytmaitoon. Kahvia ei myöskään kannata juoda yli kolmea kuppia päivässä.

Uutisoimme aiemmin siitä, miten terveellisiä ruokia on helppo ahmia liikaa. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat