Yhdysvaltain oudot seksilait hämmentävät

21.05.2014 18:45 - Katariina Näreaho

Yhdysvaltain lainsäädännöt ovat aivan omaa luokkaansa. Osa maan laeista on säädetty satoja vuosia sitten, mutta silti ne ovat voimassa.

Seksi on intiimi asia. Joskus kuitenkin Yhdysvaltain valtiolla on asiassa sormensa pelissä. Tässä maan kahdeksan seksilakia, jotka ovat vähintäänkin erikoisia.

1. New Hampshiren osavaltiossa on laitonta pettää omaa puolisoaan. Laki kieltää seksin harrastamisen muiden, paitsi oman aviopuolison kanssa. Laki on säädetty 1800-luvulla ja siihen pyritään tekemään nyt muutoksia.

2. Utahissa liian seksikkäästä käytöksestä voidaan rangaista. Lakipykälää tarkistettiin uudelleen vuonna 2011, jolloin siihen lisättiin säädös, joka kieltää "rivon käytöksen", joka antaa ymmärtää, että henkilö on valmis harrastamaan seksiä rahasta. Esimerkiksi itsensä paljastaminen ja koskettelu ovat kielletty.

3. Havaijilla säädettiin hiljattain laki, joka kieltää poliiseja harrastamasta seksiä prostituoitujen kanssa.

4. Floridassa on olemassa yhä laki, joka kieltää pariskuntaa muuttamasta avoliittoon ennen naimisiinmenoa. Laki on peräisin 1800-luvulta. Myös puolison pettäminen on laitonta.

5. Aviorikos on säädetty laissa rangaistavaksi teoksi myös New Yorkin osavaltiossa.

6. Nebraskassa laki kieltää naimisiinmenon henkilöltä, jolla on tippuri.

7. Louisianassa, Pohjois-Carolinassa, Oklahomassa ja Kansasissa laki kieltää sodomian harjoittamisen tavalla tai toisella. Vaikka anaaliseksi ja eläimiin sekaantuminen rangaistavaa ovatkin, on näissä osavaltioissa kuitenkin täysin sallittu harjoittaa nekrofiliaa.

8. Jos nainen pelaa Annistonissa Alabamassa biljardia rahasta, häviää pelin ja haluaa hyvittää velkansa tarjoamalla vastapelurille seksiä, on se lain silmissä rangaistava teko.

Lähde: Newser

Kilpailut

Uusimmat