Huikeat matkavinkit, joiden avulla voit säästää jopa satoja euroja

08.06.2014 15:15 - Katariina Näreaho

Jos rahat ovat vähissä ja haaveissa on ulkomaanmatka, voi näistä neuvoista olla sinulle paljon hyötyä.

1. Jos mielessäsi on useampi matkakohde, selaile eri lentohakusivustoja, ja vertaile, minne sillä hetkellä saisi lennot edullisimmin.

2. Älä unohda hiljaisempia matkakohteita. Mitä suositumpi kohde on, sitä kalliimpaa sinne on matkustaa.

3. Jos haluat kokea monta kohdetta yhden reissun aikana, harkitse risteilylle lähtöä. Esimerkiksi välimeren risteilyillä matkapakettiin kuuluu pysähdys useammissa kaupungeissa, joten pääset kokemaan eri paikkoja samalla reissulla. Myös interrail-passin avulla pääset kulkemaan Euroopassa lähes minne haluat yhdellä matkalipulla.

4. Liity kanta-asiakkaaksi. Kanta-asiakastarjouksien avulla voit säästää pitkän pennin.

5. Valitse lentoaikasi tarkkaan. Lomasesongin aikaan ja viikonloppuisin lennot ovat kalleimmillaan. Tiistait ja keskiviikot ovat usein edullisimmat ajankohdat lentää.

6. Varaa lentolippusi oikeaan aikaan: tiistai-iltapäivisin lentoyhtiöillä on tapana tuoda tulevat tarjoukset esille ja tällöin hinnat ovat edullisimmillaan.

7. Tilaa lentoyhtiöiden uutiskirjeet. Olet ensimmäisten joukossa saamassa tiedon edullisista tarjouksista. 

8. Kokeile loma-asunnon vuokraamista. Se tulee usein halvemmaksi kuin hotelli.

9. Minimaalisella budjetilla matkustavien kannattaa harkita myös sohvasurffausta.

10. Varaa hotellisi hotellihakusivostojen kautta. Niiden avulla pystyt vertailemaan hotellien hintoja ja arvosteluja. Sivustoilla on usein myös sopimus hotellin kanssa, joka mahdollistaa sen, että heidän kauttaan saat varattua hotellin hieman edullisemmin.

11. Kokeile hotellin sijaan hostellia tai bed & breakfast -paikkaa.

12. Harkitse pakettimatkaa. Joskus ne tulevat halvemmiksi kuin omatoimimatkat. Myös all inclusive -paketit voivat säästää sinulta pitkän pennin tietyissä matkakohteissa.

13. Vertaile matkavakuutuksia. Tarkista myös kuuluuko luottokorttiisi matkavakuutus ja tarvitsetko matkatavaroillesi erikseen vakuutuksen, vai kuuluvatko ne kotivakuutukseesi.

14. Jos matkustat maahan, jossa on eri valuutta, säästät, kun nostat rahasi automaatista. Pankki saattaa velottaa asiointimaksun, mutta vältyt huonolta kurssilta ja rahanvälityspalkkion maksamiselta.

15. Syö kuten paikalliset ja tee ruokasi itse tai suuntaa paikallisten suosimiin ravintoloihin. Turistirysissä hinnat ovat korkealla.

Lähde: Savvysugar

Kilpailut

Uusimmat