Halpalentoyhtiöiden lisämaksut harmittavat - maksamisestakin voi joutua maksamaan

02.09.2010 15:08 - Eeva Rajala

Tuoreessa Mondo-matkailulehdessä puhutaan halpalentoyhtiöiden lisämaksuista. Lehden päätoimittaja Heikki Valkama kertoi Voicelle lentomatkustajien joskus ärsyyntyvän, sillä osa yhtiöistä perii maksua jopa maksamisesta.

- Jos et maksa jollain erikoislentoyhtiön kortilla, niin joudut maksamaan siitä maksamisestakin erikseen lisämaksun. Sitten on polttoainelisämaksu, matkatavaralisämaksu, Ryanairilla taisi tulla vessankäyttölisämaksu, joskus kahvi ja pullakin maksavat, Valkama kertoo Voicelle.

Halpalentoyhtiöiden lisämaksut voivat peräti tuplata lentolipun hinnan. Lento voi maksaa euron, mutta lisämaksut tuovat suuremmat kustannukset. Näyttää olevan siis niin, että halpalentoyhtiöillä voi lentää halvasti vain, jos ei syö, käy vessassa, eikä ota mukaan matkatavaroita.

Lain mukaan lennon hinta on aika ilmoitettava kokonaishinta. Todellisuus on kuitenkin toinen. Esimerkiksi Rynair ilmoittaa netissä Tampereen ja Edinburghin välisen lennon olevan vajaat 13 euroa. Kun netissä sitten tekee lähtöselvityksen, laittaa yhden matkalaukun ruumaan ja maksaa Visa Electronilla, hinta onkin yli kaksinkertainen.

- Vaikka lisämaksut ottavat päähän, voi silti olla, että halpalento on halvempi kuin tavallinen lento, Valkama kuittaa.

Kilpailut

Uusimmat