5 terveellistä asiaa, jotka voit tehdä mainostauon aikana

16.09.2014 12:58 - Linda Arponen

Television katselusta voi tehdä helposti hiukan terveellisempää.

Viime aikoina on puhuttu paljon siitä, kuinka pahasta istuminen ihmiselle on. Liika istuminen lisää riskiä sairastua esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteihin.

Tuttua on kuitenkin myös se, että pitkän päivän jälkeen tekee usein mieli vain lojua sohvalla ja katsoa televisiota. Onneksi televisionkatselun voi kuitenkin helposti yhdistää pieniin terveellisyystekoihin.

Seuraavassa on viisi terveellistä asiaa, joita voit tehdä television mainoskatkojen aikana. Näin saat hiukan liikuntaa eikä sinun tarvitse tuntea niin suurta syyllisyyttä suosikkiohjelmiesi katsomisesta.

Tee pientä liikuntaa

Mainostauon aikana ei ehdi saada hikeä pintaan, mutta voit silti tehdä pieniä liikuntatekoja. Siivoa esimerkiksi olohuonetta, lajittele jätteitä tai ripusta seinälle vihdoinkin se juliste, jonka kehystit viime keväänä. Kaikki liikkuminen on parempi kuin ei mitään. Voit toki tehdä myös oikeita liikuntaharjoitteita, kuten haara- tai kyykkyhyppyjä.

Kävele kodin ympäri

Jos et keksi muuta liikuntaa kotonasi, voit vain kävellä ympäriinsä. Tuoreen tutkimuksen mukaan ihmisten pitäisi kävellä viisi minuuttia joka tunti, jotta sydän ja verisuonet pysyvät kunnossa.

Nouse seisomaan

Eräs toinen tutkimus kertoo, että mitä pidempään istumatyötä tekevät ihmiset seisovat, sitä alhaisempi on heidän riskinsä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Nouse siis ylös siksi ajaksi, kun mainokset pyörivät televisiossa.

Valmista kuppi teetä

Vihreät ja mustat teet sisältävät polyfenoleja, jotka taistelevat syöpää aiheuttavia soluvaurioita vastaan. Tee alentaa myös sydänsairauksien riskiä, parantaa työmuistia ja auttaa painonhallinnassa. Jos katsot televisiota illalla, juo kofeiinitonta teetä, jotta yöunesi eivät häiriinny.

Venyttele

Jos sinua koskee esimerkiksi niskaan tai hartioihin, ovat mainostauot mainiota aikaa venyttelyille ja muille helpottaville harjoitteille.

Lue myös: Kahdeksan treenivinkkiä - näin saat huomaamattasi kiinteän kropan

Lähde: You Beauty

Kilpailut

Uusimmat