Kahvinjuojat huomio! Kupissasi saattaa uiskennella yllättäviä asioita

13.08.2014 21:15 - Susanna Karttunen

Huono kahvipapusato saa tuottajat lisäämään puruihin kyseenalaisia täyteaineita.

Useat aloittavat päivänsä kupillisella kahvia. Monet eivät kuitenkaan tiedä, että kahvikupillisessa saattaa uiskennella paljon muutakin kuin kahvinpuruja ja kofeiinia.

Uuden yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan kahvipuruissa on usein ihmeellisiä täyteaineita: vehnää, soijapapuja, ohraa, siemeniä, ruskeaa sokeria, maissia ja joskus jopa tikkuja.

Kuivuus ja kuolevat kasvit ovat vähentäneet kahvinpapujen määrää. Tällöin purujen tuottajat lisäävät seokseen täyteaineita, jotta myynnin määrä ei laskisi.

Professori Joan Salge Blake Bostonin yliopistosta kertoo, että täyteaineet ovat suurimmaksi osaksi vaarattomia. Allergikoille ilmiö voi kuitenkin olla vakava. Esimerkiksi vehnä ja soijapavut ovat yhdet suurimmista allergeeneista.

Kuluttajan on itse vaikea nähdä, onko ostamissaan kahvipuruissa näitä ekstra-aineita, sillä aineet on murskattu ja sekoitettu yhteen.

Tutkijat etsivät parhaillaan keinoa, jolla voitaisiin selvittää kahvipurun koostumus ennen kuin se päätyy kuluttajan kahvikuppiin. Ennen menetelmän keksimistä ei kuitenkaan kannata olla liian huolissaan.

- Ellet ole todella allerginen joillekin puruihin laitettaville täyteaineille, ei ole aihetta huoleen, Salge Blake sanoo.

Uutisoimme aiemmin kahvin hyvistä terveysvaikutuksista. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat