Pahanhajuinen hengitys johtuu tavastasi pestä kieli - hammaslääkäri paljastaa syyt löyhkään

04.08.2015 20:15 - Senni Loikala

Syy ikävältä haisevaan hengitykseen voi olla kuivassa suussa tai tehottomassa yrityksessä puhdistaa kieli.

Hammaslääkäri Denis Kinanen mukaan pahanhajuisen hengityksen syy voi löytyä siitä, jos pesee kielensä tavallisella hammasharjalla. Sen vuoksi jokaisen kannattaisi hankkia kielenpuhdistaja.

- Kun harjaat kielesi pienellä hammasharjalla, saatat vain liikuttaa haisevia bakteereja eri kohtiin kielesi päällä, Kinane selittää.

- Mutta suurempi kosketuspinta ja kielenpuhdistajan malli mahdollistavat sen, että bakteereja pääsee enemmän pois suusta, hän jatkaa.

Jos kielenpuhdistaja ei ole sinulle vielä tuttu väline, pääset katsomaan kuvan siitä täältä. Niitä on myytävissä hyvin varustetuissa marketeissa ja apteekeissa.

Vältä suun kuivuminen

Toinen syy ikävältä haisevaan hengitykseen voi olla se, jos suusi on liian kuiva. Tällöin kuollut solukko jää paikoilleen, mikä voi lopulta vaikuttaa hengitykseen.

- Kun sinulla on kuiva suu, kuolleet solut kielessäsi, ikenissäsi ja poskissasi saattavat lisääntyä. Ilman tarpeeksi suurta syljen määrää ne eivät huuhtoudu pois, bakteerit ruokkivat kuolleita soluja ja lisääntyvät. Tämä saa aikaan useita rikkiä sisältäviä molekyylejä, jotka laukaisevat pahanhajuisen hengityksen, Kinane selvittää.

Välttääksesi kuivan suun kannattaa sinun juoda paljon tai edes huuhdella suuta ajoittain vedellä.

Lue myös: Hampaat vaalenevat kotitekoisella toimenpiteellä - turvallista tehdä vaikka joka päivä

Lähde: Men's Health

Kilpailut

Uusimmat