Tee hyviä päätöksiä elämässäsi: 4 kysymystä, jotka ohjaavat oikeaan suuntaan

11.08.2014 11:02 - Heli Thoren

Jos päätöksenteko tuntuu vaikealta, voit auttaa itseäsi eteenpäin helpoin keinoin.

Oli kyse sitten uravalinnoista tai ihmissuhteista, toisinaan päätöksien teko voi tuntua vaikealta. On mahdotonta tehdä aina oikeita päätöksiä - vasta tulevaisuus kertoo, miten käy.

Muutamilla auttavilla kysymyksillä voit kuitenkin hahmottaa sitä, mihin suuntaan kannattaa elämässä kääntyä ja voit helpottaa päätöksen paikan aiheuttamaa ahdistusta. Vaikeita päätöksiä voit helpottaa näillä kysymyksillä:

1. Mitkä ovat plussat ja miinukset?

Listaa asioiden plussat ja miinukset. Jos vaikka mietit, vaihdatko työpaikkaa, listaa uuden työpaikan plussat ja miinukset. Tee sitten sama vanhan työpaikan osalta. Samalla selkiytät ajatuksiasi, kun näet mitä hyvää ja huonoa missäkin tilanteessa on.

2. Missä olen vuoden päästä?

Mieti, missä olet vuoden päästä, jos päätät niin tai näin. Samalla voit hahmottaa, mihin päätöksenteko voi sinut johtaa.

3. Mitä, jos pahin tapahtuu?

Moni pelkää, että väärä päätös johtaa katastrofiin. Jos pelkäät tekeväsi huonoja ratkaisuja, mieti, mikä on pahin, mitä päätöksestäsi voi seurata. Kun ymmärrät, että pahinkaan skenaario ei ole maailmanloppu, päätöksenteon paine helpottaa.

4. Miten neuvoisit ystävää?

Voit etäännyttää itsesi tilanteesta miettimällä, mitä neuvoisit ystävääsi tekemään vastaavassa tilanteessa. Myös se, että mietit objektiivisesti sitä, mitä ystäväsi kannattaisi vastaavassa tilanteessa tehdä, auttaa sinua päättämään.

Vinkit antoi psykoterapeutti Alyson Thayer


Seitsemän keinoa, joiden avulla opit ajattelemaan myönteisemmin - lue lisää täällä.


Lähde: Psychcentral.com

Kilpailut

Uusimmat