Miksi hyttyset pistävät joitakin ihmisiä enemmän kuin toisia?

10.07.2014 13:27 - Senni Loikala

Siinä missä osa ihmisistä selviää vähillä itikanpistoksilla, toiset raapivat useita puremakohtiaan. Minkä perusteella hyttyset oikein valitsevat uhrinsa?

Syyt siihen, miksi hyttyset pistävät joitakin ihmisiä enemmän kuin toisia, eivät Health Me Up -sivuston mukaan täysin selvillä. Vaikka ilmiö vaatii lisää tutkimusta, on sen selittämiseksi kuitenkin tiettyjä olettamuksia.

1) Jos hyttyset pistävät sinua enemmän kuin muita, voi syy löytyä geeneistäsi. Joidenkin ihmisten DNA:ssa uskotaan nimittäin olevan ominaisuuksia, jotka vetävät hyttysiä enemmän puoleensa kuin toisilla.

2) Ihosi pinnalla olevan kolesterolin määrä voi saada hyttyset upottamaan piikkinsä juuri sinuun. Se ei tarkoita, että hyttyset söisivät enemmän ylipainoisia ihmisiä. Toisilla iho vain prosessoi kolesterolia tehokkaammin kuin toisilla, minkä uskotaan olevan itikoiden mieleen.

3) Jos olet kuumissasi ja liikkeessä, voivat hyttyset iskeä kimppuusi todennäköisemmin kuin muihin.

4) Virtsahappojen määrä vaihtelee ihmisillä. He, keillä määrät ovat suuria, uskotaan olevan alttiimpia pistoksille. Myös ihmisen kehon tuottaman hiilidioksidin määrällä voi olla vaikutusta. Esimerkiksi raskaana olevia hyttyset pistävät useammin kuin muita.

5) Ihollasi olevat kemikaalit ja tietyt bakteerit voivat vaikuttaa siihen, kuinka paljon vedät hyttysiä puoleesi.


Uutisoimme aiemmin, miten voit hoitaa ötököiden pistoksia luonnollisin keinoin. Pääset lukemaan vinkit täältä.

Lähde: Health Me Up

Kilpailut

Uusimmat