Pysy terveenä - 5 yllättävää ruokaa, jotka pitävät flunssan kaukana

29.11.2013 09:45 - Linda Arponen

Flunssakausi on nyt kovimmillaan. Tiettyjä ruokia syömällä voi kuitenkin pysyä terveenä pidempään.

Flunssakauden aikana on hyvä muistaa hyvä hygienia ja käsienpesu. Myös tietyt ruoat voivat auttaa immuniteettia.

1. Valkosipuli

Valkosipuli on yksi maailman terveellisimmistä ruoista. Valkosipuli on tehokas viruslääke ja sillä on antibakteerisia ominaisuuksia, jotka estävät viruksia ja bakteereita tarttumasta kehoon. Siksi valkosipulia voi lisätä ruokaan runsaastikin.

2. Herkkusienet

Herkkusienissä on paljon immuniteettia edistäviä ominaisuuksia ja ne ovat täynnä seleeniä ja antioksidantteja. Nämä sienet sisältävät myös b-vitamiineja, riboflaviinia ja niasiinia, jotka tukevat immuunijärjestelmää.

3. Raakahunaja

Raakahunajaa on käytetty jo antiikin ajoista lähtien, sillä se sisältää paljon parantavia ominaisuuksia. Tämä superruoka suojaa kehoa viruksilta, sieni-infektioilta ja bakteereilta.

4. Granaattiomena

Granaattiomena on huippuhedelmä, jonka kausi on juuri nyt meneillään. Hedelmä on täynnä c-vitamiinia, joka on luonnollinen antioksidantti ja joka auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää.

5. Vesi

Kaikki tietävät, että vettä on hyvä juoda, mutta monet eivät kuitenkaan tiedä, miksi se on erityisen tärkeää flunssakaudella. Virukset tarttuvat kuiville pinnoilla ja leviävät siten koko kehoon. Kosteutettuna pysyminen voi siis estää virusten tartunnan.

Lähde: HellaWella

Kilpailut

Uusimmat