Nainen huomio: Viisi vinkkiä kuukautiskipujen lievitykseen

09.08.2013 09:15 - Reija Saarinen

Kuukautiskivut ovat lähes naiselle kuin naiselle tuttuja. Toisilla kivut ovat toisia kovempia, mutta silti jonkinlaisesta kivusta kärsii noin 95 prosenttia naisista. 

Kuukautisiin liittyy paljon ikäviä oireita, jotka saavat olon surkeaksi. Onneksi kipua voi kuitenkin yrittää vähentää edes jonkin verran. Alla viisi vinkkiä kuukautiskipujen lievittämiseen. 

Syö oikein

Terveellisen ruoan syöminen on kaiken a ja o. Hedelmät, vihannekset ja kokojyvätuotteet kannattaa ottaa mukaan päivittäiseen ruokavalioon. Kuukautisten aikaan kannattaa välttää erityisesti suolaa, sokerisia ruokia, kofeiinia sekä alkoholia. 

Nuku

PMS-oireet saattavat aiheuttaa unettomuutta, mutta kunnollinen yöuni saa olon tuntumaan huomattavasti paremmalta. Parasta on, jos saa nukuttua hyvin vähintään seitsemän tunnin ajan.

Älä stressaa

Erään tutkimuksen mukaan naiset, jotka ovat hyvin stressaantuneita kaksi viikkoa ennen kuukautisia, kärsivät muita todennäköisemmin masennuksesta, surullisuudesta sekä ovat herkempiä itkemään. Kannattaa siis yrittää välttää turhaa stressaamista. 

Lopeta tupakointi

Tupakoinnin tiedetään pahentavan PMS-oireita. Tumppaaminen kannattaa monesta syystä, mutta myös kuukautisoireiden helpotus saattaa olla yksi kannustava tekijä tupakoinnin lopettamiseen. 

Liiku

Liikkuminen kannattaa, jos olo sen sallii. Kipu helpottaa liikkuessa, joten kannattaa suunnata edes pienelle kävelylenkille kipuja lievittääkseen. Liikunta auttaa myös nostamaan mielialaa sekä vähentää pöhötystä. 

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat