5 ruokaa, joita kannattaa nauttia, jos haaveilet timmistä vatsasta

05.02.2015 16:45 - Karoliina Kotala

Kevät lähestyy jo uhkaavasti ja monen tavoitteena on saada kaunis, timmi vatsa ennen lämpimiä päiviä.

Lähes jokainen tietää, että varmin keino rasvattomaan vatsaan on liikunnan ohella nauttia vähemmän kaloreita kuin mitä kuluttaa. Silti myös ruoan laadulla on iso merkitys, sillä epäterveellisillä eväillä syntyy harvoin kaunista ja tervettä kehoa.

Rasvanpoltossa kannattaakin suosia proteiinipitoisia ruokia, joita lihakset tarvitsevat. Lisäksi keho tarvitsee kuituja, jotka pitävät vatsan kylläisenä. Unohtaa ei saa myöskään hyviä rasvoja.

Alla Bro Bible -sivuston listaamat eväät, jotka ovat omiaan timmin vatsan saavuttamisessa.

1. Pinaatti

Erittäin vähäkalorinen eväs, joka pitää sisällään paljon kuitua ja proteiinia. Lisäksi siitä löytyy runsaasti A-vitamiinia, rautaa, magnesiumia ja C-vitamiinia.

2. Avokado

Avokado ei ole turhaan terveysmaailman suosikkieväs, ja se onkin todellinen superpaketti. Se pitää sisällään tarpeellisia, hyviä rasvoja, jotka ovat hyväksi sydämelle. Siinä on myös runsaasti kuitua ja useita eri vitamiineja. Varo kuitenkin nauttimasta liikaa avokadoja päivän aikana, pysy kohtuudessa.

3. Bataatti

Kuitupitoinen bataatti on ehdottomasti treenajan eväs. Siitä löytyy runsaasti kuitua ja useita ravintoaineita, joten bataattia kannattaa nauttia hyvällä omallatunnolla.

4. Lohi

Lohi pitää sisällään runsaasti proteiinia ja on täynnä hyviä rasvoja. Lisäksi lohi on hyväksi hiuksille, iholle ja kynsille. Satsaa laadukkaaseen loheen.

5. Lehtikaali

Tummanvihreä, voimakkaanmakuinen lehtivihannes on täynnä rautaa ja C-vitamiinia, sekä karoteenia, kalsiumia ja proteiineja.

Lähde: Bro Bible

Kilpailut

Uusimmat