Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Jannika B ei pelkää ikääntymistä: Odotan sitä, että saan muistella elettyä elämääni

13.03.2017 23:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Jannika B toivoo olevansa mummo, joka kutoo ja leipoo.

Jannika B, 32, juhli syntymäpäiviään 28. helmikuuta. Vaikka monelle tuskallinen 30 ikävuoden rajapyykki on jo ylitetty ei Jannika omien sanojensa mukaan ole kokenut minkäänlaista kriisiä.

- Jos olen kriiseillyt, on se aina johtunut jostain muusta kuin iästä. Odotan todella paljon sitä, että olen kiikkustuolissa 92-vuotiaana ja mietin sitä, että miten upean elämän olen saanut elää. Sitä minä odotan, Jannika kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Muisteluiden lisäksi Jannika aikoo olla mummo, joka tunnetaan pannukakustaan.

- Toivottavasti olen silloin jo isoäiti tai isoisoäiti, joka kutoo ja tarjoilee pannukakkua. Tosin minä kudon nykyäänkin ja olenkin joskus todennut, että olenpas seksikäs poppari, kun harrastuksiini kuuluvat kutominen, nukkekodit ja arvonlisävero, Jannika nauraa.

Parasta ikääntymisessä on Jannikan mukaan se, että ymmärtää elämää uudella tavalla.

- Joka vuosi sitä tutustuu itseensä taas paremmin. Toivon, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän osaa arvostaa niitä oikeasti tärkeitä asioita.

- Musta tuntuu, että nykypäivänä 50-60-vuotiaat osaavat nauttia elämästä paljon paremmin kuin nykypäivän parikymppiset. Luulen, että se liittyy siihen, että nuoret edelleen yrittävät tavoitella sitä täydellistä elämää. Vanhemmat ihmiset sen sijaan ymmärtävät, että elämä on täydellistä kun sitä elää, ja siksi he osaavat nauttia.

Lue myös: Yksinäisyydestä laulava Jannika B: "Silloin olin todella yksin ajatusteni ja pelkojeni kanssa"

Kilpailut

Uusimmat