Kuva: AOP

Yksi kauhuelokuva oli kirjailija Stephen Kingille ensikatselulla liikaa: "Pyysin sammuttamaan sen"

01.06.2021 21:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kingin tunnetuimpia teoksia ovat muun muassa Hohto, Uinu, uinu lemmikkini sekä It.

Kauhukirjalija Stephen King, 73, tunnetaan lukuisista romaaneistaan, jotka ovat kääntyneet myös elokuvamuotoon. Miehen kirjoihin perustuvat muun muassa kauhuelokuvat Hohto, Uinu, uinu lemmikkini sekä Pennywise-pellestä kertova It.

Vaikka miehen kirjat sisältävätkin monenlaista kauhua, on Kingille elämässään tullut eteen myös tilanne, jolloin hän on joutunut jättämään elokuvan kesken.  

- Ensimmäisen kerran, kun näin Blair Witch Projectin, olin sairaalassa ja vahvassa lääkityksessä. Poikani toi minulle kyseisen elokuvan VHS-nauhana ja sanoi, että tämä sinun on nähtävä. Puolivälissä elokuvaa pyysin häntä sammuttamaan sen, sillä se oli aivan liian outo. 

Elokuva saa Kingiltä kiitosta etenkin kuvakerronnasta sekä realistisuuden tunteesta, joka kyseisessä elokuvassa on vahva. 

Sittemmin kyseisestä elokuvasta on tullut yksi hänen suosikeistaan ja hän kertookin sen myös inspiroineen joitain hänen uusimmista töistään. 

King tuskin on ainoa, jolle kyseinen elokuva aiheutti ilmestyessään painajaisia. Tämä vuonna 1999 julkaistu pienen budjetin elokuva kuvattiin pääasiassa käsivaralta ja se teki elokuvasta hyvin realistisen tuntuisen. Sitä myös markkinoitiin erikoisella tavalla. Lehdissä ja internetissä elokuvan tapahtumat nimittäin esitettiin tositapahtumina. Ei siis ihme, että elokuva oli taloudellisesti suurmenestys. 

Elokuvan trailerin näet alta.

Lue myös: Blair Witch Project oli monelle suomalaisteinille ahdistava kokemus: "Koko kroppa meni sekaisin"

Lue myös: Kauhukirjailija Stephen King suree elokuva-alan puolesta - 'Näin neljä asiakasta'

Lue myös: Kauhukirjailija Stephen King hehkuttaa uutuussarjaa - "Ei kuitenkaan sovi kaikille"

Lähde: Unilad

Kilpailut

Uusimmat