Kuva: YouTube

Blair Witch Project oli monelle suomalaisteinille ahdistava kokemus: "Koko kroppa meni sekaisin"

22.10.2020 19:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Elokuvassa joukko teinejä lähtee etsimään Blairin noitaa ja yhtäkkiä metsässä alkaa tapahtumaan todella ahdistavia asioita.

Kauhuklassikko The Blair Witch Project julkaistiin vuonna 1999 ja se oli yksi aikakautensa puhutuimmista elokuvista. Elokuvaa nimittäin luultiin oikeaksi dokumentiksi, sillä se on kuvattu käsikameroilla ja sitä markkinointiin varsin erikoisesti: Sitä varten perustettiin esimerkiksi salamyhkäinen nettisivu, jossa kerrottiin mystisestä Blairin noidasta. Myös lehdissä "uutisoitiin", kuinka "joukko teinejä on kadonnut".

Elokuvassa nuoret lähtee etsimään Blairin noitaa ja yhtäkkiä metsässä alkaa tapahtumaan todella ahdistavia asioita.

The Blair Witch Project oli taloudellisesti jättimenestys: Sen budjetti oli vain 60 000 dollaria, mutta se tuotti maailmanlaajuisesti yli 248 miljoonaa dollaria, eli noin 223 miljoonaa euroa.

Elokuvan on ohjannut Daniel Myrick ja Eduardo Sánchez. Pääosia esittävät Heather Donahue, Joshua Leonard ja Michael C. Williams.

Tuhannet suomalaiset näkivät elokuvan vuosituhannen vaihteessa ja monet olivat silloin vasta teini-ikäisiä tai jopa lapsia. Voice.fi:n lukijat muistelevat nyt hetkeä, jolloin katsoivat The Blair Witch Projectin ensimmäistä kertaa.

Tuomas, 32, katsoi elokuvan yhdessä koulukavereidensa kanssa.

"Olimme vielä ala-asteella, kun saimme elokuvan käsiimme. Salaa vanhemmilta kokoonnuimme minun huoneeseeni sitä katsomaan ja muistan, miten yksi kavereista alkoi itkemään, toinen piti silmiään kiinni ja minä yritin väkisin tuijottaa ruutua. Ilta päättyi siihen, että kaverit lähtivät koteihinsa ja minä menin äidin viereen nukkumaan. Syy myös piti kertoa, että miksi änkesin äidin viereen. Sain muistaakseni lopulta kotiarestia"

Elina, 34, näki elokuvan pikkuveljensä kanssa.

"Pakotin pikkuveljeni katsomaan leffan, kun lainasin sen kaveriltani. Pikkuveljeäni pelotti niin paljon, että hän nukkui minun huoneessani viikon putkeen. Pakotin myös pikkuveljeäni olemaan kertomatta äidille, mitä olimme katsoneet. Voi raukkaa"

Riku, 33, sai elokuvasta ikävän jälkioireen.

"En helvetti tiedä, miksi tuo piti katsoa niin nuorena. Olin muutaman päivän kirjaimellisesti vatsa kuralla, kun koko kroppa meni "katseluelämyksestä" sekaisin. Elämäni pelottavimpia kokemuksia"

The Blair Witch Project sai Aleksin, 35, rakastumaan kauhuelokuviin.

"Tuo leffa aloitti pitkäaikaisen harrastukseni kauhuelokuvien parissa. Teimme tuolloin sen virheen, että katsoimme leffan mökillä vanhasta putkitelkkarista. Voitte kuvitella, miltä tuntui käydä ulkohuussissa metsän läpi elokuvan jälkeen. Mutta myös jollain tavalla nautin pelosta ja ehkä siksi rakastan edelleenkin kauhua"

Voice.fi ja Ysäri ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Uuden Blair Witch -elokuvan traileri saa aikaan silkkaa kauhua - katso

Lähde: Site Seeker

Kilpailut

Uusimmat