Kuva: AOP

Kauhukirjailija Stephen King suree elokuva-alan puolesta - 'Näin neljä asiakasta'

13.10.2020 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kingin kirjoista on tehty kymmeniä elokuvia.

Tunnettu kauhukirjailija Stephen King, 73, ilmaisi huolensa elokuva-alasta Twitter-sivullaan. King nimittäin kertoo, että oli käynyt elokuvateatterissa ja surenut näkemäänsä.

"Kävin eilen elokuvissa ensimmäistä kertaa sitten helmikuun. Turvaväleistä ei ollut huolta, sillä seitsemässä salissa oli yhteensä neljä asiakasta, joista kaksi olimme minä ja minun veljenpoikani. Minua surettaa elokuva-alan puolesta", King kirjoitti.

Koronapandemia on ravistellut kovasti elokuva-alaa monien muiden alojen tavoin. Teatterit olivat pitkään kiinni eikä katsojia ole vieläkään mahdollista ottaa salin täydeltä. Monet myös yksinkertaisesti pelkäävät mennä saleihin istumaan.

Useiden sarjojen ja elokuvien julkaisupäivämääriä on jouduttu siirtämään, sillä niiden kuvaukset ovat viivästyneet pandemian takia tai sitten ne odottavat parempia asiakasvirtoja. Jotkut elokuvista ovat myös siirtyneet suoraan teatterilevityksestä suoratoistolevitykseen.

King on itsekin ollut vahvasti mukana elokuvien tekemisessä, sillä hänen kirjoistaan on tehty kymmeniä elokuvaversioita. Näitä ovat olleet muun muassa Hohto, Carrie ja Uinu, uinu lemmikkini.

Twiitin näet alta tai täältä.

Lue myös: Tom Hanksin uutuuselokuva julkaistiin - rikkoi heti ennätyksen

Lue myös: Netflixissä julkaistu kauhusarja sai ihmiset ahdistumaan: "En saa nukuttua"

Kilpailut

Uusimmat