Kuva: AOP

Halsey sanoo, ettei levy-yhtiö julkaise hänen biisiään ilman TikTok-markkinointia: "Olen väsynyt"

23.05.2022 17:15 - Riia Frost

Halsey sanoo levy-yhtiöiden tekevän hänelle saman, mitä muillekin artisteille nykyajan musiikkimaailmassa.

Muun muassa Without Me – ja You Should Be Sad -hiteistä tunnettu laulaja Halsey, 27, puhuu TikTok-tilillään turhautumisestaan nykyajan musiikkiteollisuuteen. Ensimmäisessä videojulkaisussaan pop-tähti soittaa taustalla julkaisematonta kappalettaan, jota Halseyn mukaan hänen levy-yhtiönsä ei anna julkaista markkinointisyiden takia.

”Minulla on eräs biisi, jota rakastan, ja jonka haluan julkaista niin pian kuin mahdollista. Mutta levy-yhtiöni ei anna minun tehdä niin. Olen ollut tällä alalla kahdeksan vuotta ja myynyt yli 165 miljoonaa levyä. Siitä huolimatta levy-yhtiöni sanoo, etten saa julkaista biisiäni, elleivät he saa teeskennellä markkinoivansa kappalettani viraalisesti TikTokissa”, Halsey kirjoittaa ensimmäisellä videollaan.

”Kaikessa on aina kyse markkinoinnista ja he tekevät tätä jokaiselle artistille nykyään. Haluan vain julkaista musiikkiani ja ansaitsen parempaa (rehellisesti sanottuna). Olen väsynyt”, Halsey lisää.

Kyseisellä videolla on tähän mennessä jo yli 7,3 miljoonaa katselukertaa TikTokissa.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Somesovellusten, kuten Tiktokin hyödyntäminen musiikkimarkkinoinnissa on kasvanut suuresti nykymaailmassa. Levy-yhtiöt ovat huomanneet muun muassa TikTok-algoritmin hyödyntämisen kannattavuuden, kun yhä useampi artisti on saanut menestystä kyseisen sovelluksen avulla. Siksi levy-yhtiöt ja artistitiimit ovat alkaneet valmistaa niin kutsuttuja ”viraalisia hetkiä” alustalle, jotta eri kappaleet, artistit ja projektit saisivat laajempaa näkyvyyttä.

Halseyn toisessa videojulkaisussa artisti kuvaa hänen keskustelunsa miehen kanssa, josta ei käy ilmi, onko kyseinen henkilö laulajan manageri vai levy-yhtiön edustaja. Kyseinen mies kertoo Halseylle levy-yhtiön ehdoista julkaisemattoman kappaleen suhteen samalla, kun Halsey on kirjoittanut videolle tekstin ”kunpa vitsailisin”.

- Jos olet okei sen suhteen, mutta et paljastaisi päivää, niin rehellisesti sanottuna voisimme saada sen julkaistua maanantain ja keskiviikon välisenä aikana, kunhan he (TikTok) saavat taideteoksen mukautettua, mies kertoo.

- Minä vain vihaan tätä, tämä on syvältä, Halsey toteaa, johon mies yhtyy.

Artistin toisella videolla on tähän mennessä jo yli 3,1 miljoonaa katselukertaa. Halseyn levy-yhtiö ei ole toistaiseksi kommentoinut Halseyn kyseisiä TikTok-julkaisuja.

Halseyn toisen TikTok-videon voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

(kuva: AOP)

Lue myös: Halsey kertoo somessa hänen terveydentilansa heikentyneen raskauden myötä - "Etsin yhä vastauksia"

Lue myös: Halsey joutui lähtemään Grammy-gaalasta kesken kaiken - "En voi kovin hyvin"

Lähteet: USA Today, Variety

Kilpailut

Uusimmat