Kuva: Disney Suomi / YouTube

Tänään tv:ssä: Disney-animaation yksi kappaleista on osittain kunnianosoitus David Bowielle

17.06.2022 07:15 - Riia Frost

Disney Vaiana-elokuvan yksi kappaleista on saanut inspiraationsa legendaarisesta artistista David Bowiesta sekä Disneyn yhdestä tunnetuimmista elokuvista Pieni Merenneito.

Vuonna 2016 ensi-iltansa saanut elokuva Vaiana (eng. Moana) on tarina sisukkuudesta, itsenäisyydestä ja luontoäidin kunnioittamisesta. Elokuvassa muinaisen Polynesian saaren kansa joutuu salaperäisen voiman uhkaamaksi ja nuori Vaiana lähtee etsimään puolijumala Mauia, joka tarun mukaan voi pelastaa saaren. Edessä on suuri meriseikkailu, joka on täynnä vaaroja, mysteereitä ja jonka aikana päähenkilöt tutustuvat itseensä ja omiin kykyihinsä.

Yksi elokuvan kappaleista Shiny on alun perin Lin-Manuel Mirandan, 42, kirjoittama ja Jermaine Clementin esittämä. Suomeksi kyseinen kappale on nimeltään Loiste ja sen esittää elokuvassa Arttu Wiskari. Kyseinen kappale kuullaan, kun Tamatoa-jättirapu yrittää estää Vaianaa ja Mauia saamasta välinettä, jonka avulla sankarit voisivat pelastaa saaren kansan.

Miranda on kertonut People-julkaisussa, että Shiny-kappale sai inspiraationsa legendaarisesta artistista David Bowiesta sekä Disneyn yhdestä tunnetuimmista elokuvista Pieni Merenneito. Miranda vahvistaakin, että kappale on osittain kunnianosoitus edemenneelle Bowielle.

- Tiesin Jermainen talenteista. Hän teki duetossaan Bowie-tribuutin Aspen Comedy -festivaaleilla ja se oli uskomaton. Totesin vain, että: ”Haluan kirjoittaa tuollaisen kappaleen”. Koko maailma oli jo surrut Bowieta ja itse olin kuunnellut hänen musiikkiaan kerta toisensa jälkeen. Sitten totesin, että aion kirjoittaa glam rock-kappaleen tälle rapuhahmolle, Miranda avasi.

Miranda on myös kirjoittanut elokuvan hittikappaleen How Far I’ll Go (suom. Taivaanrantaan). Hän paljastikin, mistä kyseinen kappale sai alkunsa.

- Kirjoitin sanoitukset lapsuuteni makuuhuoneessa. Olen tehnyt niin muutaman kerran aiemminkin. Jos kirjoitan teini-ikäisestä hahmosta ja minun täytyy päästä siihen sisäiseen angstipuoleeni, niin voin vain lukittautua lapsuuteni makuuhuoneeseen. Koska vanhempani asuvat vain parin korttelin päässä kodistani, Miranda kertoi.

Suomalaisina ääninäyttelijät toimivat muun muassa Yasmine Yamajako, Veeti Kallio, Susanna Haavisto, Heikki Sankari ja Pasi Ruohonen.

Englanninkielisen Shiny-kappaleen voit kuunnella alta.

Mikäli linkki ei näy, voit kuunnella sen täältä.

Vaiana-elokuvan suomeksi puhutun trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vaiana

Nelonen

18:55

Lue myös: Disneylandin työntekijä keskeytti kosinnan - someraivo sai yrityksen pahoittelemaan

Lue myös: Uudella Star Wars -sarjalla valtava menestys - nousi Disney+-palvelun katsotuimmaksi

Lähteet: People, IMDB

Kilpailut

Uusimmat