Kuva: AOP

Angelina Jolie jättäytyy YK:n tehtävistä - toimi järjestön hyväksi yli 20 vuotta

19.12.2022 21:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Uutistoimisto CBS:n mukaan Angelina Jolie on aiemmin ilmaissut turhautumisensa YK:n rauhanedistämistyötä kohtaan.

Näyttelijä Angelina Jolie, 47, on toiminut yli 20 vuotta YK:n  erityislähettiläänä, mutta nyt näyttelijä on päättänyt jättäytyä pois tehtävistään.

Näyttelijä kertoo asiasta yhdessä YK:n pakolaisjärjestön kanssa antamassaan lausunnossa. Jolie on työskennellyt pakolaisjärjestön kanssa vuodesta 2001 lähtien. Erityislähettilääksi hänet nimitettiin vuonna 2012.

- Jättäydyn pois tehtävästi YK:n pakolaisjärjestössä. Uskon moniin YK:n tekemiin asioihin, erityisesti hätäavun kautta pelastettuihin ihmishenkiin. Pakolaisjärjestö on täynnä upeita ihmisiä, jotka vaikuttavat suuresti ihmisten jokapäiväiseen elämään, Jolie toteaa.

- Ihailen suuresti pakolaisia ja olen omistautunut työskentelemään heidän kanssaan loppuelämäni. Työskentelen nyt sellaisten organisaatioiden parissa, joita johtaa ihmiset, joita konflikti koskettaa eniten. Se antaa heille suurimman äänen, näyttelijä jatkaa.

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

- Angelina Jolie on ollut Pakolaisjärjestön tärkä kumppani hyvin pitkään. Olemme kiitollisia hänen vuosikymmenien pituisesta avustaan ja sitoutumisestaan. Olemme kiitollisia siitä, mitä hän on tehnyt pakolaisten ja pakenemaan pakotettujen hyväksi, Pakolaisjärjestön komissaari Filippo Grandi toteaa.

Uutistoimisto CBS:n mukaan Jolien päätös jättäytyä pois YK:n tehtävistä tuli sen jälkeen, kun näyttelijä oli ilmaissut turhautumisensa YK:n kyvyttömyydestä rauhanedistämistyössä. Hän ilmaisi turhautumisensa vuonna 2019 yleiskokouksessa pitämässään puheessa.

Lue myös: Angelina Jolie puhuu afganistanilaisten tilanteesta - sanoo Yhdysvaltojen vetäytymistä virheeksi

Lue myös: Angelina Jolie otti kantaa Afganistanin tilanteeseen - julkaisi liikuttavan päivityksen

Lue myös: Angelina Jolie pakeni ilmahälytystä Ukrainassa - tilanne tallentui videolle

Lähde: Entertainment Tonight

Kilpailut

Uusimmat