Kuva: AOP

Angelina Jolie otti kantaa Afganistanin tilanteeseen - julkaisi liikuttavan päivityksen

07.02.2022 17:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Näyttelijä jakoi nuorelta afganistanilaisnaiselta saamansa kirjeen. Hän on saanut vastaavanlaisen kirjeen aiemminkin.

Näyttelijä Angelina Jolie, 46, jakoi viikonloppuna Instagramissa kuvan kirjeestä, jonka hän kertoo saaneensa nuorelta afganistanilaisnaiselta. Julkaisun kuvatekstissä hän pyytää seuraajiaan kiinnittämään huomiota Afganistanin tilanteeseen. Erityisesti naisten asema Afganistanissa on heikentynyt Talebanin otettua vallan.

Jolien mukaan kirjeen lähettäjä kirjoittaa kirjeessä, ettei hän välttämättä voi enää koskaan mennä ulos tai puhua ääneen, koska on nainen.

Jolie kirjoittaa julkaisussa: "...afganistanilaisia tyttöjä ja naisia katoaa jatkuvasti. Naisia kaapataan kodeistaan aseella uhaten. Heidän vapauttaan rajoitetaan jatkuvasti uusilla rajoituksilla".

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Jolie jakaa sosiaalisessa mediassa afganistanilaisnaisilta saamiaan kirjeitä. Viime elokuussa Jolie aktivoitui Instagramissa jakamalla kuvia kirjeestä, jonka hän oli saanut afganistanilaiselta teini-ikäiseltä tytöltä.

Jolie muisteli tuolloin julkaisussaan käyntiään Afganistanin rajalla 20 vuotta sitten. Myös tuolloin Taleban oli vallassa alueella.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jolie tunnetaan ihmisoikeuksien puolestapuhujana. Hän on toiminut aiemmin YK:n hyvän tahdon lähettiläänä, ja on työskennellyt vuosien ajan pakolaisten hyväksi. Hän keskittyy Instagramissaan nostamaan esiin erityisesti ihmisoikeus- ja ilmastokysymyksiä.

Lue myös: Angelina Jolie toi lapsensa Marvel-elokuvan ensi-iltaan - katso, miltä perhe näyttää nykyään

Lue myös: Angelina Jolie rikkoi Instagram-ennätyksen - huima määrä seuraajia muutamassa tunnissa

Lue myös: Angelina Jolie liittyi Instagramiin ja julkaisi tärkeän kuvan: "Tämän kirjeen lähetti afganistanilainen tyttö"

Lähteet: People

Kilpailut

Uusimmat