Mannerheim-elokuvan odottelu vei näyttelijöiltä töitä

16.02.2010 08:31 - Eeva Rajala

Mannerheim-elokuvaan kiinnitetyt näyttelijät menettivät muita töitä odottaessaan rahoituksen varmistumista. Nyt rahoitus on varmistunut, mutta vuosi sitten esimerkiksi elokuva päänäyttelijä Mikko Nousiainen oli vaikeassa tilanteessa.

Elokuvahanke pantiin vuosi sitten jäihin. Tuolloin Nousiainen ei voinut omin päin hyväksyä työtarjouksia. Mies joutui aina keskustelemaan Solar Films -tuotantoyhtiön kanssa enne kuin pystyi ottamaan kantaa työtarjouksiinsa.

Mies kertoo Ilta-Sanomissa, että hän on joutunut kieltäytymään muutamista työtarjouksista, koska on odottanut Mannerheim-leffan kuvausten alkamista.

Näyttelijä Sara Paavolaiselle kuvausten peruuntuminen viime vuonna oli taloudellinen katastrofi. Muutenkin meni työrintamalla hiljaa ja nainen oli neljä kuukautta käytännössä työttömänä.

Nyt, kun elokuva on saanut rahoittajan Saksasta, näkyy näyttelijöilläkin valoa tunnelin päässä. Mannerheim-elokuvaa on tarkoitus alkaa kuvata syyskuussa ja ensi-iltaa suunnitellaan ensi vuoden loppupuolelle.

Elokuvan tuottaja Markus Selin kertoi eilen Voicelle, että pari suomalaista yksityishenkilöä on myös kiinnostuneita tuomaan omat rahansa Marski-projektiin.

(Yllä oleva kuva: Solar Films / Jan Granström)

Kilpailut

Uusimmat