Mannerheimia herjaavasta kohunäytelmästä tutkintapyyntö

01.03.2010 07:58 - Eeva Rajala

Helsinkiläisen Rujo-nimisen teatterin Mannerheim-näytelmästä on nyt tehty tutkintapyyntö, kertoo Ilta-Sanomat. Näytelmässä Mannerheim-niminen hahmo harrastaa seksiä muun muassa eri eläinlajien kanssa.

Tutkintapyynnön teki valkeakoskelainen Seppo Santti. Mies kertoo Ilta-Sanomille, että jos samalla tavalla herjattaisiin elävää ihmistä, oltaisiin varmasti jo oikeudessa.

Mannerheim - eli lapsistasi ei mitään -näytelmän ohjaaja/käsikirjoittaja Lauri Maijala on aiemmin kertonut, että kyseisessä kohtauksessa kuvitteellinen teatteriseurue yrittää tehdä huonolla onnella näytelmää marsalkasta. Maijala on saanut myös tappouhkaukseksi luokiteltavan kirjeen, joka on toimitettu poliisille tiedoksi. Maijalan mukaan näytelmässä käsitellään Mannerheim-instituutiota, ei henkilöä.

Poliisi aikoo selvittää, täyttyykö asian tiimoilta jokin rikosnimike. Helsingin poliisin esikäsittely-yksikön johtaja Jukka Mäkelä sanoo lehdessä, että esimerkiksi kunnianloukkaus-nimikkeen käyttö olisi vaikeata. Marski kun on kuollut kauan sitten, eikä lähiomaisiakaan enää ole.

Kilpailut

Uusimmat