IS: Mannerheimin kirous? Myös Ylen elokuvahanke vaikeuksissa

10.04.2012 08:15 - Eeva Rajala

Ylen tuottama elokuva marsalkka Mannerheimista pitäisi olla valmis jo loppuvuodesta, mutta voi käydä toisin, kertoo Ilta-Sanomat.

Suomen Marsalkka -elokuva on edelleen vailla rahoitusta. Elokuvan tuottaja Erkko Lyytinen kertoo lehdelle, että neuvottelut ulkomaisten rahoittajien kanssa ovat yhä auki.

- Emme ole saaneet varmistuksia sopimuksista, mikä herättää levottomuutta suomalaisessa tavassa tehdä elokuvaa, Lyytinen tunnustaa lehdessä.

Tuottaja näkee Ylen Mannerheim-elokuvan epävarmuudessa yhtymäkohtia tuottaja Markus Selinin Mannerheimiin.

- Mannerheim on osoittanut myös pimeämmät voimansa...Mekin olemme lähentyneet tilannetta, jossa innostus on vaihtunut kiroukseksi, Lyytinen kertoi elokuvaprojektin blogissa.

Lyytisen mukaan pitää vain uskoa, että projekti saadaan vietyä läpi. Elokuvahankkeesta tiedotettiin tammikuussa, jolloin paljastettiin myös kielen olevan elokuvassa englanti ja näyttelijöiden olevan myös pääasiassa ulkomaisia. Mannerheimin näyttelijää Lyytinen ei kuitenkaan voi vielä paljastaa, sillä sopimuksia ei ole vielä tehty.

- Kyseessä on ulkomaalainen näyttelijä. Haluan kumota sitkeät huhut, joiden mukaan Peter Franzen esittäisi Mannerheimia, Lyytinen jatkaa.

Ylen elokuvan keskiössä on Mannerheimin avioero ja sen läpikäyminen. Tuottajan mukaan elokuva on inhimillinen, vanhenevan miehen tarina.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat