Lauri Tähkä on todellinen tyyliniekka - kaapissa 50 pukua

11.10.2013 18:15 - Mikko Räsänen

ILoveMe-muotimessuilla vieraillut Lauri Tähkä paljasti vaatekaappinsa salaisuuksia.

Lauri Tähkä tunnetaan tyylietietoisena muusikkona, sillä hän näyttäytyy julkisesti aina huolitellun näköisenä. Tähkän vakiolookiin kuuluu musta pikkutakki ja musta kauluspaita.

- Mustissa vaatteissa olen viihtynyt aina. Nyt, kun ikääkin on tullut lisää, olen miettinyt, että miksi minulle ei sopisi tällainen Nick Cave -henkinen juttu. Jos tuntee olonsa hyväksi jossain tyylissä, niin sillä täytyy mennä, Tähkä kertoi vieraillessaan ILoveMe-messuille pystytetyssä Voicen studiossa.

Tähkän mieltymys pukuihin on huomattu myös muotimaailmassa.

- Olen tehnyt yhteistyötä Turo Red Labelin kanssa. Olen saanut mennä sinne valitsemaan kankaita, ja he ovat sitten tehneet niistä puvut.

Jos sinulla kerran on tuollainen sopimus, on pakko kysyä, miten monta pukua kaapistasi löytyy?

- En osaa edes tarkasti sanoa. Olisikohan 50, Tähkä miettii.

Tähkä kertoo, että uusien vaatteiden haalimisen lisäksi hän on kuin kotonaan kirpputoreilla.

- Jossain vaiheessa jahtasin kirpputoreilta 70-luvun henkisiä vakosamettitakkeja. Pikkurahalla pystyi löytämään ihan mielettömiä vaatteita.

Jokainen pukuja käyttävä mies, tietää, että pukujen mukana tulee vitsauksena pesun jälkeen ryppyisinä odottavat kauluspaidat.

- Se on totta. Itsestään siliäviä kauluspaitoja ei juuri ole.

Silitätkö itse omat paitasi?

- Keikkapaidat ja -puvut on pakko pestä pesulassa, mutta muut paidat silitän itse. Ei silitysrauta siis ole minulle lainkaan outo esine. Ja oikeastaan haluankin tehdä silityksen itse, että varmasti tiedän paidan olevan kunnossa, jos olen laittamassa sen päälle esimerkiksi tv-lähetykseen.

- Keikkarundeilla joutuu tosin joskus vetämään päälle ryppyisenkin paidan. Se ongelma korjautuu nopeasti, sillä kun esiintyessä tulee hiki ja paita kastuu, suoristuu se itsestään, Tähkä kertoo nauraen.

Kilpailut

Uusimmat