Kohumallin raskaus herätti keskustelun: Onko pyykkilautavatsa vaaraksi lapselle?

10.03.2015 14:45 - Laura Sulkava

Kahdeksannella kuulla raskaana olevan mallitytön vatsa on herättänyt huomiota. Neidon huippukunnon on epäilty vaikuttavan huonolla tavalla lapsen hyvinvointiin.  

Kirjoitimme hetki sitten mallitytöstä, jolla on pyykkilautavatsa, vaikka hän on kahdeksannella kuulla raskaana. 30-vuotiaan Sarah Stagen kehosta on jopa vaikeaa erottaa raskautta ja se onkin saanut ihmiset huolestumaan tiukkojen vatsalihasten vaikutuksesta pian syntyvään lapseen.

New Yorkissa naistentautien lääkärinä toimivan Alyssa Dweckin mukaan tilanne ei ole yleinen tai sellainen, mitä naisen tulisi raskauden aikana odottaa. On kuitenkin mahdollista ylläpitää raskauden aikana kyseisenlaista lihaskuntoa ilman, että se vaikuttaa negatiivisesti omaan tai lapsen hyvinvointiin. Kaikki riippuu siitä, minkälainen lihaskunto on ollut ennen raskautta sekä siitä, minkä mallinen lantio naisella on.

- Hän on selkeästi loistavassa kunnossa. Vatsalihakset ovat voineet pysyä niin vahvoina, että ne yksinkertaisesti peittävät kasvavan kohdun. Hänen lantiossaan voi myös olla tilaa antaa periksi, joten vatsa kasvaa sisäänpäin, ei ulos, kertoo Dweck.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat