Kuva: Shutterstock

Nainen teki jogurttia vaginasta kerättyjen bakteerien avulla - yllättyi mausta

12.04.2018 16:15 - Katariina Auvinen

Cecilia Westbrook maisteli kokeilun tulokset aamiaiseksi.

LADbible-julkaisu uutisoi opiskelijasta, Cecilia Westbrookista, joka päätti tehdä omaa jogurttia hieman kyseenalaisella tavalla. Jogurtti on maitotuote, joka tehdään maidosta hapattamalla ja lisäämällä yleensä maitohappobakteereja.

Koska vaginassa on luonnostaan maitohappobakteereja, päätti Westbrook kokeilla omatekoista jogurttia käyttäen hänen alapäästään saatavia bakteereja. Nainen keräsi bakteereja vaginastaan puulusikalla, jonka jälkeen hän sekoitti tämän maitoon. Hän jätti seoksen pöydälle yön ajaksi, jonka jälkeen Westbrook kertoo jogurtin olleen valmis. 

Hän kertoi, että jogurtti maistui happamalta ja kitkerältä, mutta lisättyään hieman mustikoita, hän ei huomannut eroa luonnonjogurttiin verrattuna. Idahon yliopiston mikrobiologi Larry Forney pitää kokeilua huonona ideana. 

- On totta, että vaginassa on maitohappobakteereja, joita tarvitaan myös jogurtin valmistamiseen, mutta alapäässä on myös paljon muita bakteereja, jotka voivat olla haitallisia, Forney muistuttaa. 

Joskus naiset voivat kärsiä infektioista, joista he eivät edes ole tietoisia, joten tuskin haluat näitä bakteereja aamupalaasi. 

- Se on todella huono idea. Ainut hyvä asia tässä on, että Westbrook käytti bakteereja, jotka oli kerätty hänen omasta alapäästään, Forney kertoo. 

Helpompaa on varmasti käydä ostamassa jogurttia kaupan hyllyltä, joten tätä ei tarvitse kokeilla kotona. 

Lue myös: Tuo kevät keittiöön - herkullinen jogurttijäätelö syntyy jokaisen kotona

Lähde: LADbible 

Kilpailut

Uusimmat