Kuva: Vimeo

Todentuntuinen video tulevaisuudesta karmaisee - esittelee elämää virtuaalitodellisuuden keskellä

20.05.2016 22:45 - Iiro Myllymäki

Hyper-Reality-niminen lyhytelokuva esittelee hektisen ja vaarallisen tulevaisuudenkuvan.

Virtuaalitodellisuus on päivän sana. Uudenlaista ”lisättyä todellisuutta” käytetään jo elokuvissa ja pornon katselussa, ja virtuaalitodellisuuslaseilla pääsee myös muun muassa kokemaan vuoristoratakyydin kotisohvaltaan. Uusi kuusiminuuttinen Hyper-Reality-niminen lyhytelokuva esittelee tulevaisuudenkuvan, jossa virtuaalitodellisuus on sulautunut osaksi fyysistä, ”aitoa” todellisuutta. Elokuvan on ohjannut lontoolainen suunnittelija ja elokuvantekijä Keiichi Matsuda.

Video on hienojen visuaalisten efektien ansiosta erittäin todentuntuinen. Siinä seurataan kertojana toimivan Julianan kulkemista kaupungilla ja ruokakaupassa, ja kaikkialla hänen näkökenttänsä täyttävät virtuaaliset ilmoitukset, mainokset ja puhelut.

Videolla nähdään myös, mitä tapahtuu, kun Julianan virtuaalisen elämän tilille hakkeroidutaan. Video esittelee pelottavan tulevaisuuskuvan, jossa elämä on koko ajan päällystetty hektisillä ilmoituksilla ja elämässä edetään keräämällä pisteitä kuin tietokonepelissä konsanaan. Katso video alta ja pohdi, onko tulevaisuutemme tällainen:

Lue myös: Tarinasta todeksi: Elokuvat, jotka ennustivat tulevaisuuden

Lähde: Mashable

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat