Kuva: Facebook

Poneja väritetään lapsille suunnatussa terapiassa - eläinjärjestö ilmaissut huolensa

11.06.2016 12:15 - Iiro Myllymäki

Poniterapiaa tarjoava terapeutti vakuuttaa, että väritys on poneille vaaratonta.

Walesilainen Hannah Rogers, 26, on kognitiivinen käyttäytymisterapeutti, joka tarjoaa lapsille normaalista poikkeavaa terapiaa. Hän uskoo, että lapset voivat päästä yli stressistä ja ahdistuksista värittämällä poneja. Poniterapiassa käytetään hänen mukaansa myrkyttömiä mineraalimaaleja, jotka on helppo pestä pois.

- Hevosilla on rauhoittava vaikutus, ja koska ne ovat niin isoja, niiden kanssa työskentely voi olla voimauttavaa. Monilla ihmisillä, joiden kanssa työskentelen, ei ole vahvoja ihmissuhteita elämässään. Koska heidän hevosiin luomansa side on täynnä luottamusta, se on heille hyvin tärkeää ja vaikuttavaa, Rogers sanoo Metro-lehden haastattelussa.

Hoito lukuisiin mielenterveysongelmiin

Rogers huomasi ponien värittämisen olevan oivallinen terapiamuoto kokeiltuaan sitä puhumattomuudesta kärsineen tytön hoitamisessa. Nyt hän käyttää värittämistä apuna hoitaessaan ADHD:sta, masennuksesta, ahdistuneisuudesta, autismista ja traumaperäisestä stressihäiriöstä kärsiviä lapsia.

Rogers itse on ollut eläinrakas koko elämänsä ajan ja vakuuttaa, että hevosetkin nauttivat terapiasessioista. Kohtaamaansa kritiikkiin Rogers suhtautuu kevyesti.

- Totta kai kritiikkiä tulee, mutta sitä tulee teit mitä hyvänsä. Ihmisten mielestä on hyväksyttävää laittaa hevoselle satula ja ratsastaa sillä, mutta he eivät pidä tästä. Tämä on täysin turvallista, Rogers sanoo.

Eläinjärjestö huolissaan

Ison-Britannian johtava eläinten hyvinvointiin keskittyvä hyväntekeväisyysjärjestö RSPCA on osoittanut huolensa väritysterapiasta.

- On mahdollista, että jotkin käytetyt maalit ja kimalteet ovat myrkyllisiä tai haitallisia eläimille. Vaikka jotkin aineet luokitellaan turvallisiksi ihmisille, se ei tarkoita, että ne olisivat sitä eläimille, RSPCA:n edustaja kertoo.

Järjestö myös lisää, että jotkut eläimet saattavat stressaantua maalattavana olemisesta. Katso kuvia terapiassa väritetyistä poneista alta:

Lue myös: "Maailman kauneimmasta" hevosesta tuli nettijulkkis - katso uskomattomat kuvat

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat