Kuva: Youtube

Kopioiko Instagram härskisti Snapchatia? Käyttäjät ihmeissään uudesta ominaisuudesta

02.08.2016 18:30 - Iiro Myllymäki

Käyttäjiltä ei heru ymmärrystä Instagram Stories -ominaisuudelle, jonka katsotaan olevan suora kopio Snapchatin tarinoista.

Tästä päivästä lähtien iOS- ja Android-käyttöjärjestelmien käyttäjät saavat Instagramiinsa uuden Instagram Stories -ominaisuuden. Nämä tarinat ovat kuvia tai videoita, jotka ovat nähtävillä kavereille 24 tunnin ajan. Tarinat eivät ilmesty osaksi Instagram-profiilia ja niiden kommentointi on yksityistä. Tarinakuvia ja -videoita voi ryydittää tekstillä ja piirroksilla.

Kaikki nämä ominaisuudet kuulostavat hyvin tutuilta Snapchat-sovelluksen käyttäjille. The Guardian -lehti kuvaileekin Instagram Stories -ominaisuutta ”kuin Snapchat-tarinoiksi, mutta Instagramissa”. Instagram itse kuvailee, että ominaisuus ”antaa sinun jakaa kaikki päiväsi hetket eikä vain niitä, jotka haluat pitää profiilissasi”.

Instagramin Facebook-sivulla Stories-ominaisuudesta kertovaan videoon on tullut monia Snapchat-kopioinnista huomauttavia kommentteja.

”Tähän on jo olemassa sovellus, ja se on Snapchat. Jättäkää Instagram sellaiseksi, kuin se nyt on. Se ei tarvitse mitään lisäyksiä tai lisäominaisuuksia, me rakastamme sitä jo”, kommentoi Nadine Lenten.

New York Timesin haastattelussa Instagramin perustaja Kevin Systrom ei maininnut Snapchatia suoraan puhuessaan Instagram Storiesista. Hän kuitenkin viittasi kilpailijoihin ja sanoi, että ”muut yritykset ansaitsevat kaiken kunnian siitä, että itsestään katoavat kuvat ja videot ovat nousseet suosioon”.

Katso Instagramin jakama Stories-esittelyvideo alta tai täältä:

Lue myös: Instagram uudistuu: Antaa mahdollisuuden poistaa kommentit käytöstä kokonaan

Lähde: The Guardian

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat