Kuva: Fotolia

Uraohjaajan erikoinen neuvo naisille: Älkää pitäkö kihlasormusta työhaastatteluissa

21.08.2016 17:15 - Iiro Myllymäki

Uraohjaajan ja rekrytoijan mielestä miehet pitävät kihlasormusta käyttävää naista "paljon vaativana".

Työhaastattelussa onnistumista varten on laadittu lukuisia listoja siitä, mitä haastattelussa kannattaa sanoa ja tehdä, ja mitä ei. Harva tuskin on ajatellut kihlasormuksen pitämisen liittyvän mitenkään työhaastattelussa onnistumiseen, mutta uraohjaaja ja rekrytoija Bruce Hurwitz haluaa kiinnittää huomiota juuri tähän.

Hurwitz on kirjoittanut LinkedIn-sivustolla, että hänen mielestään naisten ei tulisi käyttää työhaastatteluissa kihlasormusta.

”Kun mies näkee sormuksen, hän saman tien olettaa, että olet paljon vaativa nainen. Kun työpaikan suurimman sormuksen omaava nainen näkee sormuksen, hän tajuaa, että jos sinut palkataan, hän jää toiselle sijalle. Näin ollen hän ei pidä sinusta. Jätä sormus pois!” Hurwitz ohjeistaa.

Kielteinen vastaanotto

Hurwitzin teksti on kirvoittanut yli 800 kommenttia. Monet eivät allekirjoita Hurwitzin näkemyksiä kihlasormuksen merkityksestä työhaastatteluissa.

”Jos ihmiset todella mittaavat lahjakkuutta sormuksen, sormuksettomuuden tai sormuksen koon perusteella, se on punainen lippu! Juokse karkuun äläkä koskaan katso taaksesi”, kirjoittaa Tina Nicolai.

”Tämä saattaa olla idioottimaisin artikkeli, jonka olen LinkedInissä lukenut tänä vuonna. Ne, jotka perustavat palkkaamispäätöksen naisen avioliitossa olemiselle tai kihloissa olemiselle, eivät noudata hyviä tapoja ja ovat täysin epäeettisiä”, kommentoi Brent McClintock.

Lue myös: Mitä työnantajat tarkoittavat kysymyksillään oikeasti? 10 yleisintä työhaastattelukysymystä

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat