Kuva: AOP

Maailman korkeinta kirkkoa rienaa erikoinen ongelma - virtsaajat aiheuttavat tuhoa

27.10.2016 21:45 - Senni Loikala

Saksalaiskirkon kivijalkaan virtsaavia ei vaikuta pidättelevän mikään, sillä olonsa helpottamisesta ropsahtaa jo nyt sadan euron sakot.

Etelä-Saksassa sijaitsevalla Ulmin tuomiokirkolla on kunnia olla maailman korkein kirkko. Gotiikkaa edustavan kirkon torni siintää 162 metrin korkeudessa, ja maamerkin rakennustyöt aloitettiin jo 1300-luvulla.

Nyt maailmalla uutisoidaan Ulmin tuomiokirkkoa rienaavasta ongelmasta, nimittäin niin sanotuista ”julkivirtsaajista.” Kyse on henkilöistä, jotka vaivihkaa helpottavat oloaan tyhjentämällä rakkonsa kirkon kivijalkaan.

Julkisella paikalla virtsaajista tuli konkreettinen ongelma, kun kirkon kivijalan huomattiin kärsivän eroosiosta pissan happoisuuden takia. Eroosiolla viitataan tässä tapauksessa kirkon kivijalan kulumiseen virtsan takia.

Julkivirtsaajia on yritetty saada kuriin lisäämällä valvontaa kirkon ympäristössä, mutta tästä ei ole ollut hyötyä. Lisäksi kirkon kivijalkaan virtsaamisesta annetaan sadan euron sakot, mutta edes kallis vessamaksu ei ole pidätellyt ihmisiä laskemasta housujaan.

Nyt paikalle toivotaan julkisia vessoja. Toivoa sopii, että ne saadan kirkon tuntumaan ajoissa, sillä ensi kuussa Ulmin kaupungissa järjestetään viinifestivaalit. Tuolloin äkillisestä vessahädästä kärsiviä saattaa olla kaupungilla tavallista enemmän.

Lue myös: Veden alle uponnut kaupunki kiinnostaa turisteja - katso kiehtovat kuvat

Lähteet: Washington Post ja RT

Kilpailut

Uusimmat