Kuva: AOP

Brittien kuninkaallinen laivasto piti ensimmäisen muistotilaisuuden sodissa menehtyneille hevosille

15.11.2016 12:15 - Senja Rapila

Ison-Britannian kuninkaallinen laivasto piti minuutin hiljaisuuden kunnioittaakseen ensimmäisessä maailmansodassa menehtyneitä hevosia, aaseja sekä muuleja.

Metro-lehti uutisoi, että kyseessä olisi ensimmäinen muistotilaisuus, joka olisi pidetty pelkästään hevosille. Muistotilaisuus pidettiin Iso-Britanniassa, Bickleigh Barracks -nimisessä kuninkaallisessa sotilastukikohdassa, jossa sijaitsee myös Brittien merijalkaväen tallit.

Tilaisuudessa muisteltiin ja kunnioitettiin kahdeksaa miljoonaa hevosta, jotka menehtyivät ensimmäisessä maailmansodassa. Sen lisäksi muistotilaisuudessa muistettiin myös monia muita, jotka ovat palvelleet urheasti sodissa sen jälkeen.

- Tilaisuus on ainutlaatuinen ja tämä on ensimmäinen kerta, kun tällaista on tehty Iso-Britannian kuninkaallisessa laivastossa. Kahdeksan miljoonaa hevosta ja lukematon määrä muuleja ja aaseja kuolivat ensimmäisessä maailmansodassa, tallilta kerrotaan.

Hevosien, muulien sekä aasien avulla kuljetettiin muun muassa ruokatarvikkeita ja sotatarvikkeita. Monet sodassa palvelleista eläimistä kuolivat ammuksiin, mutta eläimiä menehtyi myös huonojen olosuhteiden takia.

Iso-Britanniassa, Romseyssä, on muistopatsas sotahevosesta nimeltä Romsey. (kuva: AOP)

Lähde: Metro

Lue myös: "Maailman kauneimmasta" hevosesta tuli nettijulkkis - katso uskomattomat kuvat

Kilpailut

Uusimmat