Kuva: Fotolia

Stephen Hawkins antoi ennusteen maapallon tulevaisuudesta - ei hyvältä näytä

18.11.2016 20:15 - Mika Parikka

Stephen Hawkins on yksi maailman kuuluisimmista teoreettisista fyysikoista sekä kosmologeista, ellei kuuluisin. Miehen sanomisilla on painoarvoa.

Maailmanloppua on ennustettu koko sen ajan, kun ihmiset ovat tällä pallolla kävelleet. Jos luet tätä tekstiä, voit helposti päätellä ennusteiden olleen virheellisiä. Ennustukset pohjautuvat usein uskonnollisiin perusteluihin, mutta nyt yksi maailman tunnetuimpia fyysikoista on antanut oman ennusteensa.

Ennusteen takana on tietenkin Stephen Hawkins. Hänen hypoteesinsa mukaan kauniilla maapallollamme on elinaikaa 1000 vuotta. 

"En usko, että tulemme selviämään seuraavaa tuhatta vuotta lähtemättä hauraalta planeetaltamme", Hawkins toteaa. Miehen mukaan suurimmat uhkamme ovat ilmastonmuutos sekä ydinsota. 

Maailma tulee olemaan epäkelvollinen ihmiselle paljon nopeammin kuin mitä oletamme, mutta kaikkien huonojen uutisten seassa on vielä hyviäkin. Ihmiskunnalla on vielä toivoa! Ainakin jos Hawkinsia on uskominen.

Ihmisten pitäisi asuttaa jokin uusi planeetta, jossa voimme elää rauhassa. Rauhassa eläminen olisi välttämätöntä, ellemme haluaisi tuhota sitäkin mahdollisuutta. Mars voisi olla optimaalinen suunta, mutta Hawkins toppuuttelee ideaa:

"Emme ole kykeneviä tekemään itseään ylläpitävää siirtokuntaa avaruuteen vielä satoihin vuosiin, joten meidän tulee olla erittäin varovaisia tämänhetkisen ajanjakson kanssa", Hawkins veistelee.

Vaikka kukaan tällä hetkellä elävistä ei tule olemaan maapallolla tuhannen vuoden päästä, ei se tarkoita sitä, että voisimme olla huolehtimatta planeetastamme. Toivottavasti Hawkinsin sanat menevät ihmisille jakeluun ympäri maailman.

Lähde: Viral Thread

Lue myös: Uskomattomat satelliittikuvat maapallosta häikäisevät – katso

Lue myös: Mitä tapahtuisi, jos ihmiset katoaisivat? Hurja video paljastaa

Lue myös: Astronautit kuvasivat maapalloa avaruudesta - katso huikea video

Kilpailut

Uusimmat