Upeat kuvat eristäytyneistä heimoista leviävät netissä - katso ja hämmenny

22.11.2016 23:15 - Mika Parikka

On uskomatonta ajatella, että vielä vuonna 2016 maailmasta löytyy kansoja, jotka elävät omissa oloissaan keskellä viidakkoa ilman kosketusta ulkomaailmaan.

Harvoin tulee ajatelleeksi, että jossain päin maailmaa eletään edelleen ilman sähköä, taloja, älypuhelimia, tai ylipäätään mitään nykyaikaisia värkkejä. Tämä on kuitenkin arkipäivää esimerkiksi Pohjois-Sentinelillä, Bengalinlahdella sekä Brasilian sademetsissä, joissa asuu edelleen autenttisia heimoja. 

Kuvapalvelu Imguriin on ladattu äärimmäisen mielenkiintoinen kuvasarja, jossa nähdään kuvia näistä heimoista. Ensimmäiset kuvat ovat sentineleistä, jotka elelevät omalla saarellaan Bengalinlahdella Andamaanien saariryhmässä, jotka kuuluvat Intialle. Saarella asuvat heimoasukkaat yrittävät tappaa kaikki, jotka yrittävät tunkeutua saarelle. Tarina kertoo, että kaksi intialaista salametsästäjää olisivat rantautuneet saarelle nukkumaan, jolloin heimolaiset tappoivat heidät.

Toiset kuvat ovat Amazonilta, Brasiliasta, jossa on eniten eristäytyneitä heimoja maailmassa. Yksi suurimmista eristäytyneistä heimoista Etelä-Amerikassa on Yanomamit, jotka asuvat sademetsissä vuorilla Brasilian pohjoisosissa sekä Venezuelan eteläosissa.

Brasilian puolella asuu noin 22 000 Yanomamia erilaisissa ryhmissä, joista ainakin kolme ryhmää on täysin eristyksissä ulkomaailmasta. Kuvat heimoista ovat äärimmäisen hienoja. Niissä voi nähdä kuinka heimoasukkaat tähtäilevät jousipyssyin ja keihäin yli lentävää lentokonetta. 

Katso alta maaginen kuvasarja Intian sentineistä sekä Brasilian Yanomameista. Pääse seuraavaan kuvaan painamalla kohdasta "next":

Lähde: Imgur

Lue myös: Upeat luontokuvat Suomesta: Sudet puolustivat reviiriään tunkeilevilta karhuilta

Lue myös: Vuoden hauskimmat luontokuvat saavat nauramaan ääneen - katso

Lue myös: Elefantti ryntäsi veteen pelastamaan "hukkuvan" ihmisen - katso uskomaton video

Kilpailut

Uusimmat